Gazze Şeridi'ndeki insani durum "felaket" aşamasına geçti!

Soykırımın 128’inci gününde Gazze'deki hükümetten yeni bir açıklama daha geldi. İşgalci İsrail Devleti’nin aralıksız havadan, karadan ve denizden saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki insani durumun "felaket" aşamasında olduğunun bilgisini paylaştı.

12.02.2024-10:35 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-18:08)

AA’dan ulaşılan bilgilere göre, Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite’nin yaptığı açıklamaya göre,"Gazze Şeridi'nde bazı aileler iki günde bir yarım öğün yemek yiyor. Kuzeyde yaşayanlar ise soykırım savaşı nedeniyle yiyecek yem bile bulamıyor.’’ 

İnsani durum içler acısı!

Yardım tırlarının sınırda bekletildiğini ve İsrail'in insani yardım tırlarının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgelere ulaşmasını engellediğini ifade eden Sevabite, "Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki insani durum felaket aşamasını geçti" dedi.

İsrail Filistin'e soykırım uyguluyor

‘‘İsrail yardım tırlarını engelliyor!’’

Yıllardır abluka altında olan Gazze, bir soykırıma daha tanıklık ettiğini ve tüm bu yaşananlardan, İsrail’i sorumlu olduğunu belirten Sevabite,  İsrail yardımın ulaşmasını engelledeğini vurgulayarak sözlerine şu şekilde devam etti: "İşgalin sivillere yönelik saldırılarının durdurulması, savaşın sona erdirilmesi ve İsrail'e Gazze Şeridi'ndeki ablukayı kaldırması için baskıda bulunması" çağrısında bulundu.

İsrail kıyımlarına devam ediyor!

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı kadın olmak üzere 28 bin 64 Filistinli öldürüldü, 67 bin 611 kişi yaraladı. Ulaşılamamış enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor. İsrail kıyımlarına devam ediyor. Yerinden edilen Filistinliler, hastanelerde, barınma merkezlerinde, saldırılardan kaçarak güvenli bölge arayışıyla yollara çıkarken yine İsrail ordusunun hedefi oluyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal