AK Parti programına silahlı saldırı olayında kritik detay: Soruşturma derinleşiyor

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay’ın dernek ziyareti sırasında yaşanan silahlı saldırı konusunda yeni bir detay daha ortaya çıktı. Detaylar haberimizde…

12.02.2024-10:36 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-17:28)

AK Parti Küçükçekmece Belediye başkan adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması gerçekleştirdiği sırada yaşanan silahlı saldırı olayıyla ilgili 17 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Saldırıyla ilgili kritik bir detay daha ortaya çıktı.

Saldırıyla ilgili kritik detay

YeniŞafak’ın haberine göre; AK Parti Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde bulunan Mardinliler Derneği'ni ziyaret ettiği sırada meydana gelen ve Ebru Güneş Dumlu'nun başından yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin polis soruşturması hala devam ediyor. Gerçekleştirilen operasyon kapsamında saldırıyla bağlantılı olduğu düşünülen 57 adrese polis ekipleri tarafından baskın düzenlendi ve bu operasyon sonucunda 17 kişi gözaltına alındı.

AK Parti silahlı saldırı

Bir araç olay yerine 3 kez geliyor

Emniyet, terör, istihbarat ve diğer birimler, saldırının yaşandığı noktadan başlayarak bölgedeki tüm görüntüleri topladı. Uzman ekiplerin tespitine göre, olay yerine beyaz renkli bir araç gelerek üç kez ring atarak gözlem yaptı. Her ring sırasında araca başkalarının bindiği tespit edildi. Görüntülerde olay yerinde başka araçların da bulunduğu görüldü. Saldırganlar arasında maskesiz, yüzü açık kişiler olduğu belirlendi. Olay yerinde bazı gözcülerin bulunduğu ve hedef noktaları gösterdikleri tespit edildi. Saldırı için ise Mardinliler Derneği'nin toplantısının bitmesinin beklenildiği ortaya çıktı.

5 ay önce evlenmişti

Ayrıca, olay sırasında başından vurulan ve şu an hastanede tedavi gören Ebru Güneş Dumlu'nun, bir bankada çalıştığı ve sadece 5 ay önce evlendiği bilgisine ulaşıldı. Dumlu'nun sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Saldırıya dair yeni güvenlik kamerası görüntüleri de gün yüzüne çıktı. Görüntülerde, saldırıyı gerçekleştiren beyaz aracın dernek önüne gelmesi ve saldırı anında karşı binanın önünde bekleyen vatandaşların kaçışmaya başlaması görülüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal