Ürettiği süt aynı fiyatları farklı: Emeklilere farklı, memura farklı fiyat

Yozgat’ta süt üreticisi olan Üzeyir Koç, ortalama olarak 100 liradan sattığı sütün fiyatını emekliler için 60, asgari ücretliler için ise 70 lira olarak belirledi.

12.02.2024-10:27 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-17:28) Ürettiği süt aynı fiyatları farklı: Emeklilere farklı, memura farklı fiyat

dYozgat’ın Kuşçu köyünde besici olarak hayatını sürdüren Üzeyir Koç, 24 yıldır geçimini sağladığı çiğ sütün fiyatını vatandaşların gelir seviyesine göre değiştiriyor.

Emeklilere farklı, memura farklı fiyat

Koç, 5 litrelik süt ürününü 100 lira fiyatla satışa sunsa da, gelir düzeyi daha düşük olan bazı müşterilerine özel bir uygulama başlattı. Emekli müşterilere 60, asgari ücretli müşterilere 70 liradan sattığı sütü, memur olan müşterilere ise normal fiyat olan 100 liradan temin ediyor. Bu adımıyla Koç, sadece müşterilerinin süt ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda hayır dualarını alarak gönül kazanıyor.

Yozgat Üzeyir Koç Süt

Günlük 60 kilogram süt alıyorum

İHA’da yer alan habere göre; Müşterilerine ekonomik durumlarına göre süt sattığını söyleyen Koç, “24 senedir hayvancılıkla uğraşıyorum. Vatandaşların süt ihtiyacını karşılıyorum. Yozgat’ta sürekli müşterilerim var, onlara süt getiriyorum. Sütten de çok memnunlar. Emekli müşterime indirim yapıyorum onlara sütü 60 liraya veriyorum, asgari ücretlilere de 70 liraya satıyorum. Normal de 5 litre sütü 100 liradan satıyorum ama ben vatandaşın alım gücüne göre fiyatları belirliyorum. Fiyatları böyle belirlemem mecburiyetten oldu, vatandaş alamıyordu, fiyatları ona göre belirledik. Şimdi herkes mutlu, sütten de memnun kalıyorlar. Fiyatlar kurtarmıyor ama mecbur bu işi yapıyorum. Maliyetler çok pahalı, yem fiyatları çok yüksek, vatandaşa destek olmak istiyorum onun için de süte talep çok oluyor. Köyde 15 hayvanım var, günlük 50-60 kilogram süt alıyorum. Buraya gelip vatandaşlara satıyorum”

İnsanların alım gücü nedeniyle bu fiyattan süt satıyor

Müşterilerden Talip Yılmaz, Koç'un sağladığı bu özel uygulamadan oldukça memnun olduklarını belirterek, “Yılardır ondan süt alırım, sütü de çok güzel oluyor. Kendisi de bu konuda bize yardımcı oluyor. Ekonomik durumumuzu söylediğimizde 100 liranın altında sütü alıyoruz. Fedakarlık yapıyor bize. İnsanların alım gücü düşük olduğu için sütü bu fiyatlara satıyor, kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal