Altında gözler ABD enflasyon verisinde: Gram altın haftaya nasıl başladı?

Hafta sonunu düşüşle geçiren altın fiyatları yeni haftaya sakin bir seyirle girdi. Ons ve gram altın konusunda ABD enflasyon verisinin önemli bir etki yaratabileceği tahmin ediliyor. İşte 12 Şubat 2024 altın fiyatları…

12.02.2024-10:06 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-17:28)

ABD’den gelen ekonomik gelişmelerden yakından etkilenen Altın fiyatları, geçtiğimiz haftanın son işlem gününde düşüşe geçmişti. Özellikle ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimi konusunda aceleci olmayacaklarını bildirmesiyle beraber altın fiyatlarında baskı seviyesi yükselmişti.

ABD enflasyonu bekleniyor

Geçtiğimiz hafta boyunca, Federal Rezerv (Fed) üyelerinden faiz indirimi konusunda temkinli açıklamalar gelmişti. Bu gelişmelerin etkisiyle altın fiyatları kararsız bir seyir izledi. Özellikle son dönemde, piyasalarda Fed'den erken faiz indirimi beklentileri azaldı. Ancak, yatırımcıların dikkati yarın saat 16.30'da açıklanacak olan ocak ayı enflasyon verisine çevrildi.

Ocak ayında yıllık enflasyonun yüzde 3.4'ten 2.9'a yavaşlaması bekleniyor. Bu kritik veri, altın fiyatlarının gelecekteki yönünü belirlemede önemli bir etken olacak. Yatırımcılar, enflasyon verilerini yakından takip ederek, altın piyasasındaki olası değişimlere karşı hazırlıklı olmayı amaçlıyor. Verinin açıklanmasıyla birlikte altın fiyatlarındaki hareketlilik daha net bir şekilde ortaya çıkabilir.

12 Şubat 2024 altın fiyatları ne kadar?

Haftanın ilk işlem gününe 2024 dolardan başlayan ons altın, şu an itibariyle 2023 dolardan işlem görerek sakin bir seyir izliyor. Ons altın, bugün içinde en düşük 2021 doları gördü, zirveyse 2026 dolara ulaştı.

Altın fiyatları

Gram altın da günü 1997 liradan açarak şu dakikalarda yatay bir seyirle işlem görüyor. Gün içinde en düşük 1992 lirayı test ederken, en yüksek ise 1999 lira seviyelerine çıktı. Çeyrek altın ise 3260 lira seviyelerinden işlem görüyor. Finans piyasalarındaki bu dalgalanmalar, yatırımcıları dikkatli olmaya çağırıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal