Emekli adayları için yeni hizmet: E-Devlet’ten maaşlar öğrenilebilecek

Emekli olmaya hazırlanan vatandaşlar için E-Devlet sisteminde yeni bir uygulama hayata geçirildi. Buna göre gerekli şartlara sahip olan vatandaşlar emekli olunca alacakları maaşı öğrenebilecek. İşte detaylar…

11.02.2024-12:36 - (Son Güncelleme: 11.02.2024-15:33)

Emekli adaylarını ilgilendiren yeni bir düzenleme E-Devlet sisteminde hayata geçti. Söz konusu işlemle beraber gerekli şartları karşılayan emekli adayları, emekli olduktan sonra alacakları maaşı öğrenebilecek. 

Emekli adayları için yeni hizmet

TRT Haber’de yer alan habere göre; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), milyonlarca emeklinin yeni kök maaşını e-Devlet üzerinden erişime açtı.

Emekli Maaş Öğrenme

Bu güncelleme ile birlikte, SGK'nın internet sitesi üzerinden yapılan sorgulama işlemi artık e-Devlet üzerinden daha kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek. E-Devlet üzerinden Emekli Maaşı hesaplama işlemi oldukça basit. İlk olarak e-Devlet portalına giriş yapılır ve arama motoruna "Ne kadar emekli maaşı alırım" yazılır. İlk seçenekte çıkan "4A emekli aylık bilgisi hesaplama" seçeneğine tıklanır. Gelen ekranlarda istenen bilgiler girildikten sonra alınacak tahmini emekli maaşı ve diğer bilgiler görüntülenebilir.

Uygun şartlar sağlandığında, emekli maaşı öğrenme işlemi artık dakikalarınızı almayacak. Kullanıcı dostu bu güncelleme, vatandaşlar tarafından olumlu bir şekilde karşılandı.

e-Devlet kapısı, Türkiye'nin dijitalleşme sürecinde önemli bir araç olarak öne çıkıyor. Devlet hizmetleri, e-Devlet üzerinden vatandaşlara daha hızlı ve erişilebilir bir şekilde sunuluyor.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal