Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EURO 2024 Yorumu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Almanya’nın EURO 2024 adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

26.09.2018-14:24 - (Son Güncelleme: 26.09.2018-14:19) Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan EURO 2024 Yorumu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EURO 2024 ev sahipliği konusunda Türkiye'nin gerekli olan tüm şartları yerine getirdiğini belirterek, adil bir değerlendirme istediklerini belirtti.

“EURO 2024’TE REKLAM GELİRLERİNİN ARTMASI KONUSUNDA ŞÜPHE DUYULMAMALI”

Türkiye’nin ekonomik durumuna ilişkin söylentilerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Erdoğan, "Türkiye zaten turizm yönünden çok dinamik ve verimli bir ülke. EURO 2024’te statların doluluğu, sponsor ve reklam gelirlerinin artması konularında şüphe duyulmamalı." dedi.

“UEFA OBJEKTİF DEĞERLENDİRME YAPARSA GERÇEKLERİ GÖREBİLİR”

Hemen hemen tüm büyük kentlerde, çoğu zaman Avrupa ülkelerinin bile sahip olamadığı büyük kapasiteleri bulunan spor kompleksleri, stadyumlar ve spor salonları yaptıklarının altını çizen Erdoğan, "UEFA, objektif değerlendirme yaparsa bu gerçekleri görebilir." yorumunu yaptı.

“TÜRKİYE’YE BU FIRSATIN VERİLMESİ GEREKİYOR”

Almanya’nın 1974, 1988 ve 2006 yıllarında 2 dünya kupası ve bir Avrupa şampiyonasına ev sahipliği yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ev sahipliği konusunda tüm koşulları yerine getiren Türkiye gibi futbol coşkusuna sahip bir ülkeye bu fırsatın verilmesi gerektiğini düşünüyorum." şeklinde konuştu.

YARIN EURO 2024’E EV SAHİPLİĞİ YAPACAK ÜLKE BELLİ OLUYOR


UEFA başkan ve yardımcıları ile UEFA yönetim kurulu üyeleri tarafından verilecek oylar neticesinde, Türkiye ile Almanya arasında bir seçim yapılarak EURO 2024’e ev sahipliği yapacak ülke belirlenecek.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal