Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasında görüşme olacak mı? ABD'den açıklama geldi!

28-30 Haziran tarihleri arasında İspanya'nın başkenti Madrid'te düzenlenecek NATO Zirvesi öncesinde ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'dan Başkan Erdoğan ile Biden arasında olası görüşme hakkında açıklamada bulundu.

27.06.2022-16:43 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-16:43) Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden arasında görüşme olacak mı? ABD'den açıklama geldi!

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arsında olası görüşmeye değindi. "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden Madrid'teki NATO Zirvesinde görüşebilir" ifadelerini kullandı.

Biden ve Erdoğan görüşmesi mümkün

28-30 Haziran tarihleri arasında İspanya'nın başkenti Madrid'te düzenlenecek NATO Zirvesi öncesinde ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan'dan Başkan Erdoğan ile Biden arasında olası görüşme hakkında açıklamada bulundu. Sullivan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olmak için bulunduğu talebe yönelik Türkiye'nin endişelerinin masaya yatırılması için Biden ve Erdoğan görüşmesinin mümkün olduğunu ifade etti.

Biden ve Erdoğan görüşmesi mümkün

"Amaç olabileceğinde sorunları çözmek"

İspanya'nın Madrid şehrinde gerçekleşecek NATO Zirvesinde tüm sorunların çözüleceğine öngörmediğini ifade eden Sullivan, "Türkiye'nin endişeleri devam etse bile amaç olabileceğinde sorunları çözmek." açıklamalarında bulundu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal