Gökyüzünden düşen buz kütlesi resmen bomba gibi patladı!

Van'ın Başkale ilçesinde geçtiğimiz günlerde boş araziye gökten kristalleşmiş haldeki buz kütlesi düştü. İşte haberin detayları...

27.06.2022-16:30 - (Son Güncelleme: 27.06.2022-16:30) Gökyüzünden düşen buz kütlesi resmen bomba gibi patladı!

Uçaktan düştüğü öne sürülen buz kütlesiyle adeta hayatının şokunu yaşayan çoban, ölümden kıl payı kurtuldu. Akılalmaz olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 23.45 sularında Başkale ilçesine bağlı olan Ortayol Mahallesi'ndeki boş arazide meydana geldi. 

Ortayol Mahallesi'nde koyunları otlatan Şükrü Abi adındaki çoban, gökyüzünden kristalleşmiş bir buz kütlesinin hızlı bir şekilde yere doğru düştüğünü fark etti. Öte yandan çıkarttığı sesin dışında resmen patlama etkisi oluşturan kütle, düştüğü boş arazide çukur oluşturdu. 


Jandarma olay yerinde inceleme yaptı

Ayrıca buz kütlesinin çıkarttığı sesle hayatının şokunu yaşayan çoban Şükrü Abi, ölümden resmen dakikalarla kurtulmuş oldu. Yerdeki buz kütlesini gören çoban, gördüğü manzara karşısında hayrete düştü. Söz konusu olayın sonrasında çoban başına gelen durumu köy muhtarına bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, konu hakkında gerekli incelemelerini yaptı. 


''Kütle birinin başına gelseydi paramparça olurdu'' 

Yaşadığı olayı aktaran Çoban Şükrü Abi, “Gece saatlerinde sürüyü otlatırken, o sırada telefonla konuşuyordum. Bir ara baktım ses geldi. Bomba patlar gibi ciddi bir ses duyunca gelip baktım. Yerdeki hasarı gördüm. Olayın etkisiyle bomba patladığını zannettim. Köyü aradım, jandarma ekipleri geldi baktı ve sonra kocaman bir buz kütlesi olduğunu gördük. Tahminimize göre bu hizadan uçaklar geçiyor, acaba uçaktan mı düştü dedik. 24 saat olduğu için eridi, normalde baya büyüktü. Kütle birinin başına gelseydi paramparça olurdu. 2 dakika önce düşmüş olsaydı, ben burada olmayacaktım. İlk defa böyle bir şey başıma geldi” diye ifade etti.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal