ABD Başkanı Joe Biden'ın imzasıyla 30 yıl aradan sonra bir ilk yaşandı!

ABD Başkanı Joe Biden, son 30 yılın en önemli yasası olarak gösterdi. Yeni karara göre silah alma yaşını 18'den 21'e yükseltildiği açıklandı. ABD lideri Joe Biden, silah kontrol yasasını "Birçok hayat kurtaracak" sözleriyle imzaladı.

26.06.2022-09:14 - (Son Güncelleme: 26.06.2022-11:28)

ABD'de son zamanlarda kabusu yaşıyor. Fazlalaşan silahlı saldırılar sebebiyle ABD hükümeti önemli bir karar aldı. Alınan kararı ABD Başkanı Joe Biden, son 30 yılın en önemli yasası olarak gösterdi. Yeni karara göre silah alma yaşını 18'den 21'e yükseltildiği açıklandı. ABD lideri Joe Biden, silah kontrol yasasını "Birçok hayat kurtaracak" sözleriyle imzaladı. Biden, yeni yasa ile ilgili konuşmasında silahlı saldırılara değindi. ABD halkının bu soruna bir çözüm bulunmasını istediğini dile getirerek, "Bugün başardık. Yapacak daha çok iş olduğunu biliyorum ve asla pes etmeyeceğim. Bugün tarihi bir gün" açıklamalarında bulundu.

234 "evet" oyu ile kabul edildi

ABD'de son zamanlarda artan silahlı saldırılar sebebiyle Cumhuriyetçi ve Demokratlardan oluşan toplam 20 senatör, yeni yasa ile alakalı silah kontrolü konusunda bir anlaşmaya vardıklarını ifade etmişlerdi. Yeni anlaşma senatoda oylamaya sunulmuş 33 Cumhuriyetçi senatörün hayır oyuna karşın 65 senatörün evet oyu ile kabul görmüştü. Ardından silah kontrol yasası Temsilciler Meclisi'ne sunuldu. Mecliste 193 "hayır" oyuna karşı 234 "evet" oyu ile kabul edildi. Yasanın yürürlüğe girmesi için Biden'ın imzasına gönderilmişti.

234

Yaşanan saldırılar

ABD'nin Texas eyaletinde bulunan Uvalde kentinde 24 Mayıs 2022 tarihinde Robb İlköğretim Okulu'na 18 yaşında olan Salvador Ramos isimli çocuk tarafından silahlı saldırı düzenlenmişti. Silahlı saldırı sonucu 19'u çocuk olmak üzere 21 kişi yaşamını yitirirken, New York eyaletine bağlı Buffalo kentinde yer alan Top Friendly Market adlı bir süpermarkete 15 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşen saldırıda ise 10 kişi yaşamını yitirmişti. Söz konusu saldırılarının şüphelileri de 18 yaşında olduğu belirtilmişti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal