ABD'den gün geçtikçe artan benzin fiyatlarına yönelik flaş hamle! Biden açıkladı

Ülkede artan benzin fiyatlarıyla mücadele için alınan önlemlere bir yenisi daha eklendi. ABD Başkanı Joe Biden'dan sürpriz hamle. İşte haberin detayları...

21.06.2022-10:09 - (Son Güncelleme: 21.06.2022-12:36)

Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber patlak vermeye başlayan akaryakıt krizini kontrol altına almak için alınan tedbirlere bir yenisi daha ekleniyor. Bu çerçevede ABD Başkanı Joe Biden, benzin için geçici vergi muafiyeti verebileceklerini ifade etti. 


''Verilere dayalı bir karar almayı umuyorum'' 

ABD Başkanı Joe Biden, hafta sonu tatilini geçirmek için gittiği Delaware eyaletinin Rehoboth Beach şehrinde sabah yürüyüşü sırasında gazetecilere konuyla ilgili açıklamada bulundu. Önceki gün bisikletten düşen Biden’a nasıl olduğu sorusu sorulduğunda, çok iyi olduğu bilgisini aktardı. 

Joe Biden, ülkede gün geçtikte artan benzin fiyatlarıyla mücadele için benzin vergilerinde geçici vergi muafiyet sağlayıp sağlamayacağının sorulmasının üzerine, "Bunu değerlendiriyorum. Verilere dayalı bir karar almayı umuyorum. Bu haftanın sonuna kadar bu konuda bir karara varacağız." dedi. 


''Bu üyeliğin gerçekleşmesi büyük bir olasılık'' 

Diğer yandan Ukrayna’yı ziyaret edip etmeyeceği konusunda ise Biden, bunun güvenlik ve ziyaretin sonuçlarının ne kadar olumlu olacağı değerlendirmesine bağlı olacağını dile getirdi. ABD Başkanı Joe Biden, gelecek hafta Avrupa’da gerçekleştireceği ziyarette Ukrayna’nın programda olmadığını ifade etti. Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) üyeliği başvurusuna yönelik Biden, "Bu üyeliğin gerçekleşmesi büyük bir olasılık." diye söyledi.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal