Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin Buğday İthal Ettiğini Kabul Edip, Nedenini Açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin buğday ithal ettiğini kabul ederek, "Niçin ithal ediyoruz bunu da ifade edeyim. Makarna, bisküvi olarak üretim yapmak için ithal ediyoruz" dedi.

21.11.2018-14:26 - (Son Güncelleme: 21.11.2018-14:21) Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin Buğday İthal Ettiğini Kabul Edip, Nedenini Açıkladı!

48. muhtarlar toplantısında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin "Buğday ithal ediliyor" sözlerine cevap verdi. Türkiye'nin buğday ithal ettiğini kabul eden Erdoğan, "Un, makarna, bisküvi, bulgur gibi mamül maddelere dönüştürüp dışarıya veriyoruz" dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarındaki alakalı bölüm;

"Ekonomi tekrar toparlanmaya başlayınca konuyu başka yere çekmeye başladılar. Neymiş buğday ithal ediyormuşuz. Dürüst ol be. Bıktık artık senin yalanlarından. Zannedersin ki halk buğday yokluğundan fırınların önünde kuyruk oldu.

"BUNA İHRACA DAYALI İTHAL DENİR KEMAL BEY"

Buğday ithalatımız yok mu, çok var. Üretimimiz, tüketimimizi fazlasıyla karşılıyor. Niçin ithal ediyoruz bunu da ifade edeyim. Makarna, büsküvi olarak üretim yapmak için ithal ediyoruz. Buna da ihraca dayalı ithal denir Bay Kemal."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal