Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın Görüşme Tarihi Netleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump akşam 22.00'de Arjantin'de bir araya gelecek. Öte taraftan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le de Cumartesi günü bir görüşme yapacak.

29.11.2018-11:25 - (Son Güncelleme: 29.11.2018-11:51) Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın Görüşme Tarihi Netleşti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump, Arjantin'de yapılacak olan G-20 zirvesinde bir görüşme yapacak.

MÜNBİÇ KONUSU ELE ALINACAK

İki lider dün de telefonda konuşarak, ikili ilişkileri değerlendirmiş, Arjantin'de görüşme kararı vermişti. Erdoğan, Arjantin'de ABD Başkanı Donald Trump'la Münbiç meselesini görüşeceklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile de 1 Aralık Cumartesi günü bir görüşme yapacak.

TÜRKİYE-ARJANTİN İLİŞKİLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Kasım-1 Aralık tarihlerinde Arjantin'in ev sahipliği yapacağı G20 Liderler Zirvesi'ne gidecek ve iki ülke arasındaki ziyaret trafiğine yenisi eklenecek.

TÜRKİYE'Yİ 2011'DE ZİYARET ETMİŞTİ

Arjantin eski Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner de 20-21 Ocak 2011'de Türkiye'yi ziyaret etti. Erdoğan, başbakanlığı döneminde 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapacak kentin tespit edildiği 125. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Genel Kurulu toplantısı aracılığı ile 8 Eylül 2013'te Arjantin'i ziyaret etti.

Türkiye ile Arjantin arasındaki siyasi ilişkilerin temeli 1910'da Osmanlı Devleti ile Arjantin arasında ilk konsolosluk protokolünün imzalanmasına kadar gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasıyla Arjantin ile 1926'da Roma'da imzalanan Dostluk Anlaşması ilişkilere resmiyet kazandırdı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal