Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahmet Davutoğlu'nu Arayıp Yeni Parti İddiasını Sordu

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu'nu aradığını yazdı. Erdoğan'ın "Parti kuruyormuşsun" sözüne Davutoğlu, "Benim öyle bir beyanım yok" açıklamasını yaptı.

09.07.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 09.07.2019-09:06)

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bir telefon görüşmesi yaptığını iddia etti. Selvi, "Erdoğan 'Parti kuruyormuşsun' diye soruyor. Davutoğlu, 'Benim bir irade beyanım olmadı' diyor" sözlerini kullandı.

Abdulkadir Selvi, Hürriyet'te "Babacan'ın istifası, Erdoğan ile Davutoğlu'nun görüşmesi" başlığıyla paylaşılan yazısında kulis bilgisi yazdı.

"BUNLAR SİZİN İÇİN SÜRPRİZ DEĞİL"

Erdoğan ile Davutoğlu'nun telefonda İstanbul seçimlerini görüştüğünü söyleyen Selvi, Erdoğan'ın Davutoğlu'ndan çalışmalara katılmasını talep ettiğini öne sürdü. Davutoğlu'nun bu isteği geri çevirdiği ifade eden Selvi, konuşmanın kısa zamanda yeni parti hususuna geldiğini ifade etti.

Selvi, meseleyle alakalı köşesinde şu ifadeleri kullandı:

"Davutoğlu, 22 Nisan tarihinde 14 maddeden meydana gelen bir açıklama yapmıştı. Ayrıca ramazanda Diyarbakır'da bir iftar organizasyonuna gidip konuşmuştu. Erdoğan bunları ima ederek 'Konuşmalar yapıyormuşsun' diyor. Davutoğlu, 'Bunlar sizin için sürpriz değil. Zaten görüşlerimi size sunmuştum' diye cevap veriyor. Parti sorusu bu diyaloğun ardından geliyor. Erdoğan 'Parti kuruyormuşsun' diye soruyor. Davutoğlu, 'Benim bir irade beyanım olmadı' diyor. Görüşme, Davutoğlu'nun 'Ben sizi bayram için aramıştım. Bayramınız mübarek olsun' sözüne Erdoğan'ın 'Bayramın mübarek olsun' cevabı ile bitiyor. Her halinden sıcak bir görüşme olmadığı açık."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal