Covid-19'un Zayıf Noktası Tespit Edildi

ABD'de Scripps Araştırma Enstitüsü'nde görevli Yapısal Biyolog Ian Wilson, coronavirüsün belirli bir bölgesinin aşılarla hedeflenebilir hale geldiğini keşfetti.

07.04.2020-11:35 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-11:46) Covid-19'un Zayıf Noktası Tespit Edildi

ABD'de Scripps Araştırma Enstitüsü'nde görevli Yapısal Biyolog Ian Wilson, coronavirüsün belirli bir bölgesinin aşılarla hedeflenebilir hale geldiğini keşfetti.

Dünyanın dört bir yanında Covid-19 tedavisi için başlanan çalışmalar ilk meyvesini ABD'de verdi.

Kaliforniya'da biyomedikal araştırmaların gerçekleştiği Scripps Araştırma Enstitüsü'nde çalışan Yapısal Biyolog Ian Wilson, ekibiyle beraber bir antikorun coronavirüse yapışabileceği bir yer tespit ettiklerini dile getirdi.

MÜJDELİ GELİŞME
ABD medyasından yansıyan bilgiye göre; ekip, coronavirüs üzerinde 2006 SARS hastasından bir antikor test etti. Wilson, konuya yönelik "Bunun gibi korunmuş alanların bilgisi, koronavirüse karşı aşıların yapıya dayalı tasarımına yardımcı olabilir. Bunlar ayrıca gelecekte ortaya çıkabilecekler de dahil olmak üzere diğer koronavirüslere karşı koruyacaktır." bilgisine yer verdi.

Wilson, şu ana kadar çalışmada, bu antikorun koronavirüsü öldürmediğini ifade etti. Ancak araştırmanın, bilim adamlarına virüsü engelleyebilecek antikorları nereye gönderecekleri hususunda rehberlik sunduğunu bildirdi.

HEDEF, YAPISAL BİLGİLER ELDE ETMEK
Bu çalışmada yer alan bir diğer bilim insanı Nicholas Wu, nihai amaçlarının, antikorlar ve bunların bağlanma yerleri hakkında yapısal bilgiler elde etmek olduğunu dile getirdi.

Wu, bu bilgiyi daha önce laboratuvarda grip ve HIV'e karşı yaptıkları gibi koronavirüs aşı tasarımına rehberlik etmek için kullanmayı amaçladıklarını bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal