Coronavirüse Sıcak Havalar Engel İddiası Yalanlandı! Maldivler'de 13 Vaka

Sağlık görevlilerinin aktardığı rapora göre, "Sıcak hava, coronavirüs salgınını önleyecek" iddiası yalanlandı. Sıcak havalarda da yayılan coronavirüs, sıcak iklimlere sahip olan ülkelerde de görülüyor. 32 derece hava sıcaklığına sahip Maldivler'de, 13 coronavirüs vakası meydana geldi.

16.03.2020-12:29 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-12:35) Coronavirüse Sıcak Havalar Engel İddiası Yalanlandı! Maldivler'de 13 Vaka

Sağlık görevlilerinin aktardığı rapora göre, "Sıcak hava, coronavirüs salgınını önleyecek" iddiası yalanlandı. Sıcak havalarda da yayılan coronavirüs, sıcak iklimlere sahip olan ülkelerde de görülüyor. 32 derece hava sıcaklığına sahip Maldivler'de, 13 coronavirüs vakası meydana geldi. Öte yandan Afrika ülkelerinde salgından yaşamını yitiren kişi sayısı 4'e çıktı.

'SICAK HAVA, KORONAVİRÜS SALGININI ÖNLEYECEK' İDDİASI YALANLANDI

Hızla yayılan "Sıcak hava, coronavirüs salgınını önleyecek" iddiasının asılsız çıktığına kanıt olarak virüsün dünyanın en sıcak ülkelerinde görülmesi hatta can kaybına sebep olması gösteriliyor.

CORONAVİRÜSE YAKALANAN HERKES YABANCI UYRUKLU
Sıcak iklimiyle dünyanın en çok tercih edilen tatil bölgesi olan Maldivler'de, 13 vaka belirlendi. Hava sıcaklığının 32 derece gösterdiği Güney Asya ülkesinde virüse yakalanan bütün hastaların yabancı olduğu, bunlardan bir kısmının turist, diğer kısmının da göçmen işçiler olduğu rapor edildi.

YASAKLI OLAN ÜLKELER
Öte yandan virüsle mücadele amacıyla Maldivler hükümeti; İspanya, Almanya, Fransa, İtalya, Güney Kore, Çin ve Bangladeş’ten turistlerin ülkeye girişini yasaklamıştı.

AFRİKA'DA VAKA SAYISINDAN KORKUTAN ARTIŞ
Bunun yanı sıra sıcak iklime sahip olan Afrika'da; Sudan, Gine, Etiyopya, Kenya, Gabon, Fildişi Sahili, Gana, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Burkina Faso, Mısır, Cezayir, Nijerya, Senegal, Kamerun, Tunus, Güney Afrika ve Fas'ta da coronavirüs vakaları tespit edilmiş, hatta bunlardan 4'ü can kaybına uğramıştı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal