ABD'de Coronavirüste Can Kaybı 69'a Çıktı

ABD'de coronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı 69’a çıktı.

16.03.2020-11:30 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-11:26) ABD'de Coronavirüste Can Kaybı 69'a Çıktı

Amerika Birleşik Devletleri'ne de sıçrayan coronavirüste 3 bin 802’yi bulurken, 69 kişinin virüs sebebiyle yaşamını yitirdiği, 73 kişinin de iyileştiği bildirildi. New York'ta coronavirüse bağlı can kayıplarının sayısı 5’e çıktı. New York eyaletinde tüm okullarda 16 Nisan'a kadar eğitime ara verildiği duyuruldu.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio yaptığı açıklamada, “Coronavirüse bağlı can kayıplarının 5'e çıktığını, yaşamını yitirenlerin tümünün başka sağlık sorunlarının da bulunduğunu” açıkladı. Bazı eyaletlrtfe ise kafe, restoran ve gece kulüplerinin kapatılmasına karar verildi.

ABD'nin bazı eyaletlerinde büyük alışveriş merkezleri kapatılırken yetkililer, tüm kafe, bar ve restoranların geçici olarak kapatıldığı açıklandı. New York, New Jersey, Pennsylvania, Delaware, Maryland, Ohio, Connecticut, Massachusetts ve başkent Washington'da da coronavirüsle mücadelede alınan önlemler çerçevesinde yerel saatle 21.00'den sonra tüm kafe, restoran ve gece kulüplerinin kapatılması kararlaştırıldı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), tarafından yapılan açıklamada ülke genelinde görülen coronavirüs vaka sayısının 3 bin 782'ye çıktığını, 3 bin 640 vakanın da tedavi gördüğü ve yaşamını yitirenlerin sayısının 69'a çıktığı bildirildi. CDC açıklamasında, coronavirüs salgınına karşı ülke genelinde 2 ay boyunca 50'den fazla insanın bir araya geleceği etkinliklerin iptal edilmesi çağrısı yaptı.

BAKAN MNUCHİN: “ARTAN KRİZE ÇARE BULACAĞIZ”

ABD'de, coronavirüs sebebiyle hava yolu şirketleri zor günler yaşıyor. Hava yolları coronavirüs kayıplarını düşürmeye uğraşırken, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin hükümetin, giderek artan krizin ağır etkilediği hava yolu ve turizm sektörünü desteklemek için Kongre ile acil bir çalışma başlatılacağını duyurdu. ABD hava yolu şirketleri, maliyeti azaltma tedbirleri arasında çalışanlara gönüllü ücretsiz izinler veriyor. Amerikan Delta Havayolu şirketi, önümüzdeki birkaç ay içinde kapasitesini yüzde 40 düşüreceğini ve Avrupa'ya tüm uçuşları kaldıracağını, 300 uçağın hangarlara çekileceğini bildirdi.

ABD'nin en büyük hava yolu şirketi olan United Airlines ise Trump'ın, 30 gün süreyle birçok Avrupa ülkelerine seyahat sınırlaması getirmesiyle Asya, Avustralya, Avrupa, Yeni Zelanda ve Güney Amerika'ya gerçekleştirilen uzun mesafeli uluslararası uçuşların hepsini askıya aldığını ve taleplerin düşmesi üzerine uluslararası uçuşları yüzde 75 düşürüldüğünü duyurdu.

ABD Ticaret Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, hükumetin etkilenen işverenlere yardımcı olmak için acil ekonomik bir paketin çıkartılması çağrısı yaparak, “Hiçbir şirket, coronavirüs ve geçici gelir kaybı nedeniyle iflas etmemeli” ifadeleri kullanıldı.

Trump yönetimi, Kongre'nin zor günler geçiren ABD hava yolu şirketleri için finansal destek paketini hızlı bir şekilde Kongre'ye getirilmesini ve desteklenmesini talep etti. Başkan Yardımcısı Mike Pence, “İngiltere ve İrlanda'ya getirilen seyahat kısıtlamasının pazartesi günü gece yarısı itibarı ile yürürlüğe gireceğini” duyurdu.

Pence, “Amerikan vatandaşı olanların ve ABD'de sürekli oturma izni olanların bu yasaktan muaf olacaklarını” ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal