ABD'de Coronavirüse Bağlı Can Kaybı 65'e Çıktı

ABD'de yeni tip coronavirüs vaka sayısının 3 bin 802 olduğu ve can kaybının ise 65'e çıktığı açıklandı.

16.03.2020-11:17 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-10:36) ABD'de Coronavirüse Bağlı Can Kaybı 65'e Çıktı

ABD genelindeki coronavirüs vaka ve can kayıpları artıyor.

Ülkedeki 50 eyaletin 49'unda görüldüğü rapor edilen coronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı pazar akşamı itibariyle 65'e, virüse yakalananların sayısı ise 3 bin 802'ye çıktı.

Söz konusu can kayıplarının 42'si, virüsün ABD'de ilk rastlandığı eyalet olan Washington'dan rapor edilirken, Kaliforniya'da 6, Florida'da 4 ve New York'ta da 3 kişi hayatını kaybetti.

SENATÖR GRAHAM CORONAVİRÜSE YAKALANMAMIŞ

Diğer yandan coronavirüse yakalanma ihtimaline karşı kendini karantina altına aldığını duyuran Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, pazar akşamı Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla coronavirüs testinin "negatif" sonuç verdiğini bildirdi.

Hastalık sürecinde kendisine destek veren herkese teşekkür eden Graham, Kongreye gelerek Başkan Trump ve Kongreye coronavirüsle mücadelede destek vermeyi sürdüreceğini kaydetti.

Amerikan medyası, Washington eyaletinde bugün klinik ortamda ilk aşı testlerinin başlayacağını duyurmuştu.

Sağlıklı 45 gönüllü denek üzerinde başlayacak aşı testlerinin başarıyla sonuçlanması durumunda ilgili federal kurumlardan onay alabilmesi ve halkın kullanımına sunulabilmesi için yetkililer 12 ila 18 ay arasında bir süre öngörüyor.

ABD Başkanı Trump, cuma günü yaptığı duyuruyla, yeni tip coronavirüs sebebiyle ülke genelinde "ulusal acil durum" ilan etmişti.

Pazar günü ise ABD Merkez Bankası (Fed), politika faiz oranını yüzde 0-0,25 aralığına çekmiş ve 700 milyar dolarlık parasal genişleme adımını başlatmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal