İtalya'da Çalışan Türk Akademisyen: Boğularak Ölüyorlar

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını birçok ülkede etkili olmaya devam ediyor. İtalya, Avrupa'da virüsün merkez üssü olarak değerlendirilirken, burada çalışan Türk akademisyen Senem Önen virüsle ilgili açıklamalarda bulundu. Önen, hastaların boğularak öldüğünü belirtti.

16.03.2020-12:03 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-12:51)

Çin'in Vuhan kentinden 2019'un Aralık ayında yayılmaya başlayan coronavirüs salgının dünyanın farklı yerlerinde de görüldü. Çin'den sonra virüsten en çok etkilenen ülke İtalya olurken, İtalya Avrupa'da virüsün merkez üssü olarak kabul ediliyor. 

İtalya'da bir üniversitenin biyoloji departmanında araştırma görevlisi olarak çalışan Senem Önen, İtalya'daki salgınla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Salgının grip gibi algılanmasının büyük bir hata olduğunu söyleyen Önen, "Salgın çok ağır seyrediyor, yakalanan kişi son durumda nefes darlığından yani boğularak ölüyor." ifadesini kullandı. 

Dünya üzerinde sosyal medyada yayılarak viral olan İtalyanların balkonlarda şarkı söylemelerini de değerlendiren Önen, "Balkondan balkona müzik yapıyorlar. Bir şekilde morallerini yüksek tutmaya çalışıyorlar ama hastaneden gelen videoları görmüyorsunuz. Yatak kapasitelerinin nasıl yetersiz kaldığını göremiyorsunuz. İnsanların nasıl öldüğünü görmüyorsunuz." şeklinde konuştu.

Öte yandan İtalya'da ölü sayısı 1809'a, virüsün bulaştığı kişi sayısı da 24 bin 747'ye çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal