Coronavirüs Salgını Sebebiyle Uçuşu İptal Olan Yolculara Yeni Haklar

Coronavirüs salgını sebebiyle yaşanan uçuş iptallerinden kaynaklı yükümlülükler ile yolcu haklarıyla ilgili düzenleme yapıldı.

25.03.2020-09:16 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-09:08) Coronavirüs Salgını Sebebiyle Uçuşu İptal Olan Yolculara Yeni Haklar

Coronavirüs salgını sebebiyle yaşanan uçuş iptallerinden kaynaklı yükümlülükler ile yolcu haklarıyla ilgili düzenleme yapıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği Havayolu ile Seyahat Eden Yolcuların Haklarına Dair Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak uygulamaya alındı.

Buna bakıldığında, coronavirüsü salgını sebebiyle 5 Şubat'tan itibaren iptal edilen uçuşlar nedeniyle uçuşu icra eden ya da etme taahhüdünde olan hava taşıma işletmesi, tazminat hakkı, geri ödeme ya da güzergah farklılığı hakkı ve hizmet hakkı kapsamındaki yükümlülüklerden, uçuş yasakları kalktıktan sonraki 2 ay bitimine kadar muaf tutulacak.

YOLCULAR İSTEDİĞİ BİR TARİHE BİLETTE DEĞİŞİKLİK YAPABİLECEK YA DA BİLETİNİ AÇIĞA ALABİLECEK

Coronavirüs salgını sebebiyle uçuşu iptal edilen yolcunun, hava taşıma işletmesinin koltuklarının boşluk durumuna bağlı olarak istediği bir tarih için bilette değişiklik yapma ya da bileti açığa alma hakkı verilecek. Yolcu, açığa alınıp kullanılmayan biletin iadesini, uçuş yasakları kalktıktan sonraki 2 ayın akabinden hava taşıma işletmesinden alabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal