Coronavirüs Nedeniyle Eski Usul Alışverişe Geçildi

Coronavirüs salgını nedeniyle evlerinde kalan vatandaşlar market alışverişlerini eski usul yöntemle yapıyor. Vatandaşlar evlerinden sepet sarkıtarak dışarıya çıkmadan alışverişlerini gerçekleştiriyor.

04.04.2020-10:02 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-09:52) Coronavirüs Nedeniyle Eski Usul Alışverişe Geçildi

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgını nedeniyle birçok düzenlemeye gidildi ve bu kapsamda iş yerleri kapatıldı. Sadece önemli ihtiyaçların karşılandığı işletmeler açık kalırken bunlardan biri de market ve bakkallar oldu. Evden çıkma uyarılarına uyan vatandaşlar ise eski usul alışveriş yöntemini tercih etti.

Antalya'da 20 yıldır market işleten Ali Tezcan, yaşlı ve evden çıkmayı tercih etmeyen vatandaşların siparişlerini telefonla alıyor. Daha sonra adrese giden Tezcan müşterilerin sarkıttığı sepet ve poşetlere siparişlerini koyarak alışverişi tamamlıyor. Bu durum coronavirüs eski usul alışverişi canlandırdı şeklinde yorumlanırken, Tezcan yaptığı açıklamada, "Daha önce de evlere servis yaparak, balkondan sarkıtılan sepete istenileni bırakarak müşterilerime zaman zaman yardımcı oluyordum. Coronavirüs sürecinde insanlarımız evlerinde olduğu için, evlerine servis olayı daha da arttı. Balkondan sepet sarkıtıp, isteklerini söylüyorlar. İhtiyacı olanların ve yaşlıların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ben de siparişlerini bizzat kendim götürüyorum. Ücretini o esnada ödeyenler de oluyor, 'deftere yaz' diyenler de oluyor." şeklinde konuştu.

"SAĞLIĞIMIZ İÇİN EVDE KALALIM"

Öte yandan alışverişini bu yöntemle yapan mahalle sakini Fatma Şeşen, "Eski usule geri döndük. Bakkalımız sağ olsun her türlü ihtiyacımızı görüyor. Sağlığımız için evde kalalım." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal