Coronavirüs Aşısı İnsanlar Üzerinde Denenecek

Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını için henüz net bir tedavi yöntemi bulunamazken, ilk adım ABD'den geldi. Coronavirüs aşısıyla ilgili bilgi veren ABD ordusundan bir yetkili, ilk önce fareler üzerinde test yapıldığını en kısa zamanda da insanlar üzerinde test edilmesine başlanacağını belirtti.

07.03.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 07.03.2020-09:47) Coronavirüs Aşısı İnsanlar Üzerinde Denenecek

Çin'in Vuhan kentinden yayılan coronavirüs salgınının her geçen gün dağılma hızı artıyor. Yayılması engellenemeyen virüs için henüz net bir tedavi yönetimi bulunamazken, tedavi için ilk adım ABD'den geldi.

Birçok ülke salgına karşı ilaç ya da aşı bulabilmek için kaynak oluşturdu fakat henüz net bir adım atılamadı. ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı laboratuvarlarında da aşı çalışması başlatıldı. Aşı çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Kara Kuvvetleri Tıbbi Ar-Ge Komutanı Tuğgeneral Michael Talley, Kara Kuvvetleri laborantlarının, Hastalık Kontrol Merkezi (CDC), sağlık endüstrisi ve akademiden birçok kuruluşla beraber çalışarak aşı test aşamasına geçtiklerini aktardı. Talley, aşının testlerinin başarılı geçmesi durumunda, sıkı insanlar üzerinde test edilmesine başlanacağını belirtti.

Walter Reed Kara Kuvvetleri Araştırma Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Direktörü Dr. Kavyon Modjarrad ise yaptığı açıklamada, aşının testlerine denek hayvanlarında (farelerde) başladıklarını belirtti. Açıklamalarına devam eden Modjarrad, ikinci aşamada testlerin maymunlar dahil anatomisi insan anatomisine yakın hayvanlarda yapılacağını ifade etti. Doktor insanlar üzerindeki testin tam olarak ne zaman başlanılacağına dair açıklama yapmaktan kaçındı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal