Çocuklarda İlaçsız Ateş Nasıl Düşürülür? Ateş Düşürmede Doğal Yöntemler

Çocuklarda ve yetişkinlerde birdenbire çıkan ateş nasıl düşürülür? Vereceğimiz tarifleri uygulayarak doğal yollardan ateşi düşürebilirsiniz. Peki ateşlenme karşısında doğru müdahale nasıl edilir? Ateş düşürücü bitkisel formüller neler? İşte cevabı...

27.05.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-14:35)

Çocuklarda 36 derecenin üzerine çıkan ateş nasıl düşürülür? İlaç almadan ateş düşer mi? Ateş düşürmede en etkili tarifler...

ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ TARİFLER    

Kuru üzüm çayı: 

1 fincan kadar kuru üzümü 7 fincan suyun içine döküp iyice kaynatın. Fokurdamaya başladıktan sonra altını hafif kısıp su üçte bir kadar azalıncaya dek pişirmeyi sürdürün. Sonrasında karışımı kendi haline gelip soğuması için bekletin ve yarım bardak kadar için.

Marul çayı: 

Potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfor açısından zengin olan marulu bir litre kaynamış suya katın. 15 dakika dinlendirdikten sonra suyunu süzüp doğal bir tatlandırıcı ile içilebilir hale getirin. Ateşlenen kişinin sıcağı sıcağına içmesini sağlayın.

Alternatif Ateş Düşürücü Tarifi:

Yaklaşık 1 bardak kaynamış suyun içine 5 gram ufatılmış ebegümeci eklenir ve 10 dakika demlendirlir. Gün içerisinde 3 kere içilir.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal