P Vitamini Nedir? İhmal Edilen P Vitamini Hangi Hastalıklara Neden Olur?

Adını pek de duymadığımız P vitamini C vitamini ile benzerlik gösterir. Uzun yıllardır eksikliği hissedilmeyen P vitamini hangi besinlerde bulunur? P vitamini ile ilgili bilmek istediğiniz ve merak ettiğiniz herşeyi sizler için derledik.

19.04.2019-17:56 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-17:57) P Vitamini Nedir? İhmal Edilen P Vitamini Hangi Hastalıklara Neden Olur?

P vitamini pek de bilmediğimiz bir vitamin gibi görünse de C vitamini ile benzerlik gösterir. Bu sebeple yüzyıllardır eksikliğini fark etmediğimiz vitaminler arasında bulunmaktadır. Vücutta oluşan yaraların iyileşmesini sağlayan, damarların zedelenmesini engelleyen P vitamini, kılcal damarların geçirgenliğini arttırmasına kadar pek çok konuda fayda sağlamaktadır. Peki P vitamini eksikliği belirtileri neler?

YARALARIN KAYBOLMASINI SAĞLAR 

P vitamininin ana görevi vücudun C vitamininin emilimini daha iyi sağlanmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra vücutta oluşan yaraların da kaybolmasını sağlar. Aynı zamanda kılcal damarların geçirgenliğini de arttırmaktadır. 

P VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ BELİRTİLERİ! 

P vitamini eksikliği C vitamini eksikliği ile aynı belirtileri göstermektedir. P vitamini eksikliğinin en belirgin özelliklerinden biri damar kızarıklıkları ve şişmeleridir. Bununla birlikte; eklem şişkinlikleri,ruhsal hastalıklar, yorgun ve uykusuz hissetme, yürürken ya da uyurken baldır ve bileklerde yaşanan ani kramplar gibi yaşanan durumlardır. 

DAMARLARIN ZEDELENMESİNİ ENGELLER 

Vücut içerisindeki damarların çabuk zedelenmesini ya da deforme olmasını engellemektedir. Bunun yanı sıra enfeksiyonlara karşı duvarlarını güçlendirir. 

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal