Anti Depresan Yerine Ceviz Tüketin! İyi Gelmediği Hastalık Yok

Antiokidanlar, minareller ve sağlıklı yağlar açısından şifa değeri taşıyan ceviz, aynı zamanda iyi birr depresyon önleyici. Hafızayı ve kalp sağlığını güçlendiren cevizi ne kadar tüketiyoruz? Cevizin başka ne gibi faydaları var? Her gün ceviz yemek gerekir mi? İşte cevabı haberimizde.

17.04.2019-16:42 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-16:07) Anti Depresan Yerine Ceviz Tüketin! İyi Gelmediği Hastalık Yok

Kalp sağlığına, hafızaya iyi gelen ve bağışıklığı güçlendiren, ruh halini iyileştirebilen cevizi yeterli miktarda tüketiyor muyuz? İnsan beynine olan benzerliği tesadüf olmayan ceviz beyin sağlığına da katkıda bulunuyor. 

 

DEPRESYON İLE MÜCADELEDE ETKİLİ

Cevizin içeriğinde bulunan omega-3'ler çeşitli seviyelerde optimal beyin fonksiyonlarına iyi gelir. Omega-3'ler, hücrelere yumuşak ve akışkan bir dış astar hazırlamaya yardımcı olur ve böylelikle birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlar. Bu, dopamin ve serotonin gibi "iyi hissettiren” nörotransmiterlerin hücrelerin içine ve dışına akmalarını sağlamak için çok önemlidir. Diyetinizde yeterli seviyede sağlıklı yağ bulunmadığında, nörotransmiter işlevi yerine getiremez ve birçok kişi artan endişe, kronik stres, isteksizlik,yorgunluk ve ruh hali değişimlerindeki etkileri hisseder.

CEVİZ YAĞI KALP HASTALIKLARINA İYİ GELİR

Ceviz gibi bazı yağlı tohumlara ilave olarak, genellikle yabani balık formundaki yüksek seviyede omega-3 yağlarının tüketimini, düşük depresyon ve psikiyatrik bozukluk oranlarına bağlayan çalışmalar mevcuttur. Omega-3'lerin depresyon ve kalp hastalıklarının önüne geçmesindeki etkilerini araştıran kontrollü klinik çalışmalar sürmektedir. Bu özel yağ asitlerinin nasıl çalıştığı hakkında ne kadar çok şey öğrenirsek, yararlarının etkileyici olduğunu o kadar fazla anlıyoruz.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal