Çağın Hastalıklarından Hurma İle Kurtulun

Potansiyel faydaları ve zengin besinleri barındırması, hurmayı ideal bir gıda haline getiriyor. Şeker, protein, lif ve yağın dışında 15 farklı mineral ve C, B1, B2, niasin ve A Vitaminleri içeren hurma, bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser önleyici işlevi bulunuyor.

02.05.2019-16:36 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-16:22)

Hurma, insan bünyesinin sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati ehemmiyet taşıyan 10'dan fazla element içermektedir. Bu sebeple günümüzde bilim adamları, insanın sadece hurma ve suyla yıllarca yaşayabileceğini belirtmektedirler. Peki hurmanın başka ne gibi faydaları vardır gelin birlikte bakalım.

HAFIZAYA İYİ GELİYOR

Hurmalar, bağırsakta bir Vitamin A türü olan Retinal'e dönüşen 15,6 mg Beta-karoten içerir. Yakın tarihte yapılan bir araştırma Beta-karoten'in uzun süreli kullanımı hafıza kaybı gibi önleyici faydalar sağlayabileceğini su yüzüne çıkarmıştır.



KANSERİ ÖNLÜYOR

Hurmalarda yüksek oranda lif bulunur. (Yüzde 6,5-18). Büyük oranda hurmayla beslenen bedevi Araplarda kanser ve kalp hastalıkları riskinin az olduğu ortaya çıktı. Araştırmalar yüksek lifli yiyeceklerle beslenmenin kolon, göğüs ve rahim kanseri olasılığını düşürdüğünü ortaya koymuştur.

ANTİOKSİDAN KAYNAĞI

Yüksek besin değeriyle birlikte hurmaların antioksidan özelliklere sahip olduğu çeşitli araştırmalarda ortaya kondu. Antioksidanlar kanser, damar tıkanıklığı ve yaşlanmanın engellenmesinde faydalı olduğu biliniyor. Depolanırken bozulmaya meyilli diğer meyvelerin tersine, hurmaların soğukta muhafazasında antioksidanların yoğunluğu artıyor.


Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal