Hurmanın Şaşırtan Faydaları

Meyve ve sebzelerin vücudumuza sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Hepsine bir mucize gibi bakıyoruz ancak hurmanın öyle faydaları var ki şaşıracaksınız.

19.01.2019-14:09 - (Son Güncelleme: 19.01.2019-14:06) Hurmanın Şaşırtan Faydaları

Meyve ve sebzelerin vücudumuza sağladığı faydalar saymakla bitmiyor. Hepsine bir mucize gibi bakıyoruz ancak hurmanın öyle faydaları var ki şaşıracaksınız. İşte hurmanın faydaları...

Çok Besleyici

Hurma, kelimenin tam anlamıyla bir vitamin ve mineral deposu. Bunun yanı sıra protein, lif, potasyum, magnezyum, manganez, demir, bakır ve B1, B2, B3, A1 ve C vitaminleri içerir.

Sindirim Sistemine Çok Faydalı

Günlük beslenme programınızda lifli yiyeceklere yeteri kadar yer vermek genel sağlık açısından son derece önemli. Hele kilo vermeye ya da kilonuzu korumaya çalışıyorsanız! Lifli besinlerin en önemli faydası, sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olması.

Etkili Bir Antioksidan

Hurma, çeşitli hastalıklarla etkili şekilde mücadele eden antioksidanlar içerir. Bunlardan biri, başta diyabet, bazı kanser türleri ve Alzheimer olmak üzere çeşitli hastalıklara karşı bir savunma kalkanı oluşturuyor. Ayrıca hem kanser riskini düşüren hem de kalp sağlığını korumakta etkili olan fenolik asit içerir.

Normal Doğumu Kolaylaştırır

Bu da hurmaya "mucize meyve" denilmesinin nedenlerinden biri. Özellikle hamileliğin son dönemlerinde düzenli ve ölçülü olarak hurma tüketmek, rahmin doğal bir şekilde genişlemesine yardımcı olur. Bu da normal doğum için büyük bir destek sağlar.

 

Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal