Hurmalı Kek Nasıl Yapılır? Hurmalı Kek Tarifi

Ramazan ayının yaklaşması ile hurmalar tezgahlardakı yerini almaya başladı. Hurmanın besleyici ve doyurucu etkileri hazırlayacağınız enfes kekin içinde daha da lezzet bulacak. Peki hurmalı kekin yapılışı nasıl? Hurmalı kek tarifi sizlerle.

02.05.2019-09:08 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-08:53)

Evde kendi malzemelerinizle kolaylıkla hazırlayacağınız hurmalı kek tarifini sizler için derledik. Siz de enfes lezzeti ramazan ayında denemek isterseniz yapılışı aşağıda paylaşıyoruz.

HURMALI KEK TARİFİ

Malzemeler;

3 adet yumurta, 3/4 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı yoğurt, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 10 adet büyük boy (etli) hurma, 1/2 su bardağı ince çekilmiş badem içi, 1 çay kaşığı tarçın, 1 yemek kaşığı kakao, 3 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 3/4 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı su, 3 damla limon suyu, 100 ml sıvı krema, 100 gram tereyağı.

Hazırlanışı;

Karamel kreması hazırlamak için; toz şeker, su ve taze sıkılmış limon suyunu derin bir sos kasesine alın. Erimekte olan toz şekeri karıştırmadan sos kabını aralarda sallayarak şekerin karamelize olmasını bekleyin. Yüksek ateşte şekerin yanmamasına özen gösterin.

Rengi koyulaşan ve kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz karamel karışımına son olarak krema katıp hızlıca karıştırın. Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirdiğiniz karamel karışımını ocaktan indirin. Sıcağı sıcağına cam ya da seramik bir kavanoza boşaltın ve kısa bir süre bekletin.Ardından soğuk tereyağıyla çırpıp krema kıvamına getirin. Buzdolabında bekletin. Kek yapımına geçiş yapmadan önce çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları küçük küpler halinde kesin.

Hurmalı kek için; yumurta ve toz şekeri karıştırın. Mikser yardımıyla krema kıvamına gelene dek karıştırın. Yoğurt ve zeytinyağını ekledikten sonra karıştırma işlemne devam edin. Elenmiş un, kabartma tozu, ince çekilmiş badem içi, tarçın ve kakaoyu ayrı bir kapta karıştırdıktan sonra çırpılmış sıvı malzemelere ekleyin. Son olarak karıştırdığınız ve kıvam alan kek karışımına hafifçe unlanmış hurma küplerini ekleyin.

Hazırladığınız kek harcını tereyağı ile yağlanmış ve hafifçe unlanmış kek kalıbı ya da fırın tepsisine dökün. Üzerini bir spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35 dakika kadar pişirin. Fırın ısısında içini çeken ve kısa bir süre dinlenen keki kalıbından ters çevirip servis tabağına alın. Üzerini hazırladığınız karamel kremasıyla kaplayıp dilimlere ayırdıktan sonra servis edin.

Afiyet olsun.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal