Çocuklar Diş Hekimine İlk Olarak Kaç Yaşında Götürülmeli?

Çocukları diş hekimine kaç yaşındayken götürüleceği ebeveynlerin merak ettiği sorulardan biridir. Dünya Sağlık Örgütü bu hususta önerilerde bulunuyor.

23.10.2019-10:00 - (Son Güncelleme: 23.10.2019-09:58)

Çocukların hem diş doktoru korkusunu yok etmek hem de dişleri kontrol etmek için kaç yaşında diş hekimine götürülmelidir sorusunun cevabını derledik.

ÇOCUKLAR DİŞ HEKİMİNE İLK OLARAK KAÇ YAŞINDA GÖTÜRÜLMELİ?

Dünya Sağlık Örgütü; ilk diş doktoru muayenesinin, ilk diş çıkmasının ardından yapılmasını (çoğunlukla 6 ay – 1 yaş arasında) tavsiye etmektedir. Çocuk diş doktorları, doğumdan süt dişlerinin hepsinin değiştiği döneme dek olan yaş grubu çocukların, ağız ve diş sağlığı hususunda uzmanlaşmış doktorlardır. Çocuk diş hekiminin hedefi; çocukta diş doktoru korkusunun meydana gelmemesini ve diş tedavilerinin çocukta travma oluşturmadan yapılmasını sağlamaktır. İlk çocuk diş doktoru ziyareti, hem çene ve diş gelişiminin düzenli gelişimi için ağız muayenesi; hem de ağız-diş bakımı hususunda beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi ile alakalı özel bilgiler verebilmesi bakımından oldukça değerlidir. Aslında hedef çocuğun sağlıklı dişlerle bütün yaşamını geçirmesini sağlamaktır.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal