Ruj Sürdüğünüzde Metal Zehirlenmesi Yaşayabilirsiniz!

Ruj sürmek kadınların günlük hayatta sıklıkla yaptığı bir eylem. Ancak araştırmacılar bu durumun kötü sonuçları olabileceğini gösterdi.

22.10.2019-15:37 - (Son Güncelleme: 22.10.2019-15:34)

Ruj sürdüğünüzde sürekli ruj tüketirsiniz. Bu da sizin sürekli metal tüketmenize sebep oluyor. Ve metal zehirlenmesine sebep oluyor.

RUJ SÜRDÜĞÜNÜZDE METAL ZEHİRLENMESİ YAŞAYABİLİRSİNİZ!

Californiya Üniversitesi Berkeley Kamu Sağlığı Fakültesi’nden çalışmacılar dikkat çekecek biçimde aydınlatılmış raflarda sergilenen 32 değişik ruj ve dudak parlatıcısını inceledi. İncelenen malzemelerde, kadmiyum, kromyum, alüminyum, manganez ve makyaj malzemesi üretilen fabrikalar gibi iş yerlerinde çoğunlukla yer alan öteki metallere rastlandı. Ruj çoğunlukla gün içerisinde dudakların dille ıslatılması veya ısırılmasıyla parça parça sindiriliyor. Çalışmaya göre, ruj uygulayan kadınlar bu yolla günde yaklaşık 24 miligram ruj yiyor. Ruj gün içinde yeniden sürüldüğünde ise bu miktar 87 miligrama çıkıyor. Ruj yöntemiyle bedene alınan günlük metal oranını sağlık yönetmelikleriyle karşılaştırarak olası risk tahmininde bulunan çalışmacılar, bazı ruj ve dudak parlatıcılarının ortalama kullanımının kromyuma, sık kullanımının ise alüminyum, kadmiyum ve manganeze “aşırı maruziyet”e neden olduğu açıklanıyor. 

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal