Çin'i Kızdıracak Hamle: O Ülke Nükleer Denizaltısına Sahip Olacak!

ABD, İngiltere ve Avustralya’dan Çin’i kızdıracak bir hamle geldi. Avusturalya’nın nükleer denizaltısına sahip olacağı duyuruldu. Bu haber ise ‘Savaş çanları mı çalıyor’ sorusunu gündeme getirdi.

16.09.2021-11:58 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-12:11) Çin'i Kızdıracak Hamle: O Ülke Nükleer Denizaltısına Sahip Olacak!

ABD, İngiltere ve Avustralya’dan Çin’i kızdıracak bir hamle geldi. Avusturalya’nın güvenlik işbirliği mekanizması kapsamında nükleer güce sahip denizaltısı alacağı bilgisi duyuruldu. Bu haber ise ‘Savaş çanları mı çalıyor’ sorusunu gündeme getirdi.

AVUSTRALYA’NIN NÜKLEER DENİZALTISINA SAHİP OLMASI ÇİN’İ KIZDIRDI

ABD, İngiltere ve Avustralya Hint Okyanusuyla Pasifik Okyanusu arasındaki geniş coğrafyada güvenliği sağlamak için üçlü bir işbirliği mekanizması oluşturacaklarını açıkladı. Avusturalya’nın güvenlik işbirliği mekanizması kapsamında nükleer güce sahip denizaltısı alacağı bilgisi duyuruldu. ABD ve ABD’ye yakın ülkeler yıllardır Çin’in gücünü azaltabilecek önlemler alıyorlar. Bu ülkelerin yeni önlemi ise Avusturalya’nın güvenlik işbirliği mekanizması kapsamında nükleer güce sahip denizaltısı alması oldu.

ÇİN İLE YENİ BİR SOĞUK SAVAŞ ANLAMINA GELMİYOR

İngiltere Savunma Bakanı konu ile ilgili açıklamada bulundu. Bakan Ben Wallace ‘Bu durum Çin ile yeni bir soğuk savaş anlamına gelmiyor’ dedi.

AVUSTRALYA BU İMKANLARI NÜKLEER SİLAHLANMA İÇİN KULLANMAYACAK

Ülke liderleri ortak yaptıkları açıklamalarda ise ‘Avustralya bu imkanları nükleer silahlanma için kullanmayacak. Sadece tahrik sistemleri için nükleer güç kullanacak’ dediler. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden konu ile ilgili ‘Hem bölgedeki mevcut durumu hem de bu durumun gelebileceği noktayı ele alabilmemiz gerekiyor ABD, İngiltere ve Avustralya'nın hatta bütün dünyanın bu bölgenin gelecekte özgür ve açık olmasına ihtiyacı var’ dedi. Liderler açıklamalarında Çin’den bahsetmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal