Çin Donanması ABD Sınırlarına Dayandı

ABD ve Çin arasında ipler gerilmeye devam ediyor. ABD Savunma Bakanlığı'nca yayınlanan raporda Çin donanmasının Alaska eyaletini geçtiği ifade edildi.

15.09.2021-15:57 - (Son Güncelleme: 15.09.2021-17:05) Çin Donanması ABD Sınırlarına Dayandı

ABD ve Çin arasında ipler gerilmeye devam ediyor. ABD Savunma Bakanlığı'nca yayınlanan raporda Çin donanmasının Alaska eyaletini geçtiği ifade edildi.

ABD ve Çin arasında ipler gerilmeye devam ediyor. Çin donanmasına ait 4 savaş gemisinin, ABD'nin Alaska eyaleti açıklarında, Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) sınırları içinde Alaska eyaletini geçtiği ve seyir halinde olduğu ifade edildi.

ÇİN DONANMASI ABD SULARI AÇIKLARINDA SEYİR HALİNDE

ABD Sahil Güvenliği 12 Eylül tarihinde 17. Bölge Birimi Savunma Bakanlığı tarafından "Savunma Görsel Bilgi Dağıtım Hizmeti" (DVIDS) internet sayfasında yayımladığı raporda, 29 ve 30 Ağustos tarihinde güdümlü füze taşıyan kruvazör ve güdümlü füze taşıyan muhrip ile keşif ve yardımcı kuvvet gemisinden oluşan filonun Alaska eyaletine bağlı Aleutian Adaları açıklarında, uluslararası sularda seyir halinde olduğu Global Times gazetesi tarafından yayınlanan haberde belirtildi. 

YAYINLANAN RAPOR KALDIRILDI

Yayınlanan rapor kısa süre içersinde internet sitesi üzerinden kaldırılırken gemilerin  Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) donanmasına ait olup olmadığıyle ilgili bir bilgi verilmedi.

24 Ağustos tarihinde Japon Öz Savunma Deniz Kuvvetlerinin 4 gemiden oluşan Çin donanma filosunun, Japon Denizi'nin kuzeyindeki Soya Boğazı'ndan geçtiğini Global Times gazetesinin haberinde ifade edildi. Pasifik Okyanusu'nda doğuya doğru seyrettiğine ilişkin raporundan hareketle, bunun Alaska açıklarında görülen filo olduğunu ileri sürdü. Japonya Savunma Bakanlığı, 25 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada ise Çin donanmasına ait Nanchang ve Guiyang muhripleri ile bir ikmal ve bir keşif gemisinin Soya Boğazı'ndan geçtiğini ifade etmişti.

Raporda ayrıca Çin donanmasına ait gemilerin daha önce de bölgede seyrettiği, 2015'te, 5 gemilik bir filonun, Aleutian Adaları'nın 12 deniz mili açığından, uluslararası hukuka uygun şekilde geçiş yaptığı bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal