ABD Koronavirüs Aşısını Zorunlu Kıldı

ABD’den Koronavirüs aşısı ile ilgili çok ilginç bir açıklama geldi. ABD’de artık Federal çalışanlar rıza gözetmeksizin zorunlu olarak aşılanacak.

10.09.2021-09:40 - (Son Güncelleme: 10.09.2021-11:23) ABD Koronavirüs Aşısını Zorunlu Kıldı

ABD Başkanı Joe Biden’ın ülkede artan vaka sayıları sebebiyle federal çalışanların aşı olmasını zorunlu hale getire Koronavirüs aşısı kararnamesini imzalayacağı açıklandı.

ABD BAŞKANI FEDERAL ÇALIŞANLARININ ZORUNLU OLARAK AŞILANACAĞINI AÇIKLADI

ABD Başkanı Joe Biden yaptığı açıklamada ABD genelinde son haftalarda günde 140 bin Koronavirüs vakası ve bini geçen vefat sayılarının görünmesi ile aşı açıklamasında bulundu. ABD genelinde salgınla mücadelede yeni önlemler alınmaya başlayacak. ABD Başkanı Joe Biden açıklamasında ‘Altı aşamalı salgınla mücadele planının ayaklarından biri olarak alınan yeni önleme göre, federal çalışanlarının aşı olması zorunlu olacaktır. Her hafta binlerce vatandaşın virüse yakalanıp hayatını kaybediyor. Delta Varyantı ise ekonomiyi tehdit ediyor. Ekonominin bu planlamalar sayesinde toparlanması amaçlanacaktır’ ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Joe Biden sağlık ya da dini nedenlerle aşı olmak istemeyenler için ise herhangi bir yöntem yürütüp yürütmeyeceklerine ise değinmedi. Kararnamenin Biden tarafından bugün gün içerisinde imzalanması bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal