Çin'den ürkütücü virüs açıklaması! Dünyayı yeni bir salgın mı bekliyor?

Çinli bilim insanları H3N8 olarak da bilinen kuş gribinin ilk kez bir insanda tespit edildiğini açıkladılar. İşte detaylar...

27.04.2022-23:15 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-23:48) Çin'den ürkütücü virüs açıklaması! Dünyayı yeni bir salgın mı bekliyor?

2019 yılının sonlarında Çin'de rastlanılan Koronavirüs salgını için son zamanlarda güzel haberler gelirken yine Çin'den bu defa endişeleri arttıran bir takım açıklamalar geldi.

Sözcü gazetesinde yayımlanan bu habere göre Çinli yetkililerin önceki dönemlerde sadece hayvanlar üzerinde tespit ettikleri kuş gribinin ilk defa bir insana bulaştığı açıklandı. H3N8 adıyla bilinen bu kuş gribi türünün Henan bölgesindeki dört yaşında bir çocukta rastlanıldığı duyuruldu.

Yeni bir salgın mı geliyor?

İnsanlara bulaşma kapasitesi düşük

Çocuğa virüsün nasıl bulaştığı henüz belirlenemezken, yüksek ateş ve benzeri semptomların ise tespit edildiği duyuruldu. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu çocuğun yakınlarında ise herhangi bir semptoma rastlanılmadığını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

Yetkililer hastalığın tespit edildiği çocuğun ailesinin hayvancılık yaptığını ve bu sebeple hayvanlarla sürekli yakın temasta olduklarını duyurdu. Önceki yıllarda dünyanın birçok bölgesinde rastlanılan H3N8 virüsü köpek, at ve kuş gibi hayvanlarda tespit edilmişti.

Çinli yetkililer virüsün bulaşma kapasitesinin ve salgın gibi büyük bir olaya dönüşmesinin düşük bir ihtimal olduğunu aktardılar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal