H3N8 virüsü nedir, insandan insana geçer mi, bulaşıcı mı? H3N8 virüsü belirtileri

Dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgınının son bulması beklenirken Çin'den herkesi sarsacak bir haber geldi. Çin'de ortaya çıkan H3N8 virüsünün bir insana bulaştığı ve yeni vakaların tespit edildiği belirtildi. İşte, korkutan H3N8 virüsüne dair uzman açıklamaları...

27.04.2022-15:25 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-15:25) H3N8 virüsü nedir, insandan insana geçer mi, bulaşıcı mı? H3N8 virüsü belirtileri

Son zamanlarda sıkı karantina rejimleriyle gündeme gelen Çin'de insanlara bulaşan H3N8 virüsünün ilk vakası görüldü. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu (NHC) tarafından yapılan açıklamada virüsün Henan eyaletinin Zhumadian şehrinde yaşayan bir çocukta tespit edildiği belirtildi.

Ayrıca açıklamada, vakanın 5 Nisan tarihinde ateş ile diğer semptomları gösterdiği, durumunun ağırlaşmasıyla birlikte 10 Nisan tarihinde hastaneye yatırıldığı bilgisi de verildi.

H3N8 virüsü bulaşıcı mı?

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, vakanın ailesiyle birlikte yaşadığı evlerinde tavuk yetiştirildiği ve yaban ördeklerinin de o bölge içinde yaşadığını belirtti. Hastanede tedavi altına alınan çocuğun doğrudan kuşlarca enfekte edildiğinin altı çizilirken suşun insanları doğrudan enfekte etmek gibi bir yeteneğinin olmadığı söylendi.

 H3N8 virüsü

NHC, yayılma ihtimalinin düşük olduğunu ancak insanların yine de ölü ya da hasta kuşlardan uzak kalmaları ve ateş, solunum bozukluğu gibi semptomlar gösterdiklerinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları gerektiğini söyledi.

H3N8 virüsünün semptomları nelerdir?

H3N8'in insanların solunum yollarında yer alan bir proteini hedef alarak oraya yerleştikleri biliniyor. Virüsün en belirgin semptomu olarak yüksek ateş gösterilirken, solunum güçlüğü de bir diğer belirtidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal