H3N8 virüsü nedir, nasıl bulaşır? Çin'de görülen H3N8 virüsü belirtileri neler?

Çin’de salgınların ardı arkası kesilmiyor. Daha Covid – 19 salgını etkisini kaybetmeden bu kez de Çin’de ortaya çıkan H3N8 virüsü herkesi korkuttu. Yeni bir salgının ortaya çıkabileceği düşüncesi herkesi tedirgin ediyor. Peki, H3N8 virüsü nedir? H3N8 belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? İşte Çin'de görülen H3N8 virüsü hakkında merak edilenler...

27.04.2022-18:44 - (Son Güncelleme: 27.04.2022-18:44) H3N8 virüsü nedir, nasıl bulaşır? Çin'de görülen H3N8 virüsü belirtileri neler?

Dünya’yı etkisi altına alan Covid – 19 salgını ile birlikte tüm gözler Çin’e çevrilirken bu seferde H3N8 virüsü ile gündeme geldi. Vatandaşları korkutan yeni virüsün ne olduğu, etkileri, nasıl bulaştığı gibi pek çok soru merak ediliyor. H3N8 virüsü hakkında merak edilen pek çok soru araştırılıyor. Peki, H3N8 virüsü nedir? H3N8 belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? İşte Çin'de görülen H3N8 virüsü hakkında merak edilenler...

Çin’de yeni virüs tespit edildi

Çin’de yarasan bulaşan Covid – 19 virüsü tüm dünyada etkisini gösterirken bu kez de köpeklerde foklarda görülen H3N8 virüsü, dört yaşındaki bir çocukta görüldü. Yeni virüs herkeste tedirginlik yaratırken pandemi mi geliyor soruları da akıllarda dolaşmaya başladı.

H3N8 virüsü nedir?

Kuşlarda, atlarda ve köpeklerde görülen H3N8 virüsü Influenza A virüs türünün bir alt tipi olarak görülmektedir. H3N8 virüsü at gribi virüsü olarak bilinmektedir. Atlarda görülen bu virüsün 2011 yılında foklarda da görüldüğü ortaya çıktı. Deneysel olarak kedilerde kullanılan bu virüs daha sonra diğer kedilere de yayılım göstermiş ve enfeksiyona neden olmuştur.

Çin'de yeni bir virüs bulundu

H3N8 virüsü insana bulaşır mı?

Atlarda görülen H3N8 virüsü at influenzası olarak karşımıza çıkmaktadır. H3N8 virüsünün, daha önce insanlara bulaştığı görülmemiştir. Ancak H3N8 virüsünün bir türü insanlara bulaştığı tespit edildi. İlk vakayla ise Çin'in Henan eyaletinde karşılaşıldı.

H3N8 belirtileri nelerdir?

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılan açıklamada ilk vakanın 5 Nisan tarihinde ateş ve diğer semptomların görüldüğü ve 10 Nisan tarihinde hastanın durumunun ağırlaşması sonucunda hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Hastalığı belirtileri merak edilirken pek çok kişi araştırma yapmaya başladı. H3N8 virüsü ateş, birkaç hafta süren kuru öksürük, burun akıntısı, ikincil bakteriyel enfeksiyon belirtileri ile ortaya çıktı. Bu belirtilen ilk tespitler sonucunda ortaya çıkmıştır. Bununla beraber çok sık olmamakla birlikte kas ağrısı ve kas sertliği gibi belirtilerde görülmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal