Cilt Masajının Olumlu Etkileri Nelerdir?

Cilt bakım rutinlerine cilt masajı da eklendi. Öyle ki masaj aletlerinin yüz masajı için çok satması da kaçınılmaz oldu. Sizler için cilt masajının faydalarını derledik. Cilt masajının faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde...

26.02.2021-12:17 - (Son Güncelleme: 26.02.2021-12:17) Cilt Masajının Olumlu Etkileri Nelerdir?

Son dönemde oldukça popüler olan rutinlere cilt masajları da eklendi. Cilt masajları için özel aletler ile ya da  elleriniz ile uygulayacağınız teknikler bakım sıranıza almanız yaptığınız bakımın daha etkili olmasını sağlayacaktır. Uyguladığınız kremleri ve tonikleri daha işe yarar hale getirecektir. Yüz masajının bu kadar popüler hale gelmesi yarattığı olumlu sonuçlardandır. Sizler için cilt masajının yararlarını araştırdık.

KASLARI GEVŞETİYOR

Gündelik yaşamın stresi ve duygu durum bozuklukları da yüz kaslarınızın da gerilmesine yol açmakta. Kaslardaki artan tansiyon ise baş ağrısından kırışıklıklara kadar birçok probleme sebep verebilmektedir. Bakım adımlarına ekleyeceğiniz birkaç dakikalık cilt masajı kasları rahatlatmak ve gevşemek için harika bir yöntem olacaktır.

DOLAŞIMI OLDUKÇA HIZLANDIRIR

Yapacağınız masaj sonrası uyanan ciltte kan dolaşım hızı artıyor. Cilde taşınan yüksek dozda oksijenle birlikte kolajen üretimi artıyor, hücre yenilenmesi hızlanıyor ve cilt aydınlanıyor,  oldukça tazelenmekte.

ZARARLI TOKSİNLERİ ATIYOR

Uyguladığınız  kozmetik ürünleri, beslenme şekliniz ve çevresel etmenlerden dolayı ciltte toksinler birikebiliyor. Yüz masajıyla birlikte kan dolaşımının artması ve doğru yönde, baskıda uygulanan hareketlerle ciltteki ödem ve toksinler atılıyor. Bu işlem sonucunda da yüz hatları belirginleşmektedir.

YAŞLANMAYI AZALTIR

Cilt masajı birçok farklı açıdan yaşlanma belirtilerini gidermekte. Çünkü masaj zamana karşı yarışan cilde botoks etkisi yapmaktadır. Rahatlayan kaslarla yeni kırışıklıkların oluşması engellenirken artan kolajen üretimiyle cilt dolgunlaşıyor ve toparlanıyor. Özel tasarım aletlerle adeta bir yüz cimnastiği yapan kaslardaki sarkmalar azalıyor ve doğal yoldan yüz gerdirme efekti ortaya çıkmaktadır.

SİVİLCE OLUŞUMUNU BÜYÜK ORANDA ENGELLER

Sivilcelerin en büyük sebeplerinden biri ciltte biriken tortular. Cilde detoks etkisi sağlayan yüz masajıyla akne oluşumu engelleniyor, hızlanan dolaşım ise cildin iyileşme sürecine katkıda bulunuyor.

GENÇLEŞTİRİR

Hızlanan kan dolaşımıyla artan kolajen ve toksinlerin ciltten atılmasıyla artan hücre yenilenmesi cilt için gençleştirici bir etki sağlıyor. Cilt dokusundaki bozukluklar ortadan kalkarken ciltteki yara ve izler iyileşiyor, cilt gençleşiyor, sağlıkla ışıldıyor ve kalitesi artıyor.

GÖZ ALTI MORLUKLARINI HAFİFLETİR

Göz çevresine uygulanan masaj aletleri ve özel tekniklerle bu bölgede toplanan fazla su serbest bırakılıyor, göz altı torbaları ve şişkinlik azalıyor. Ayrıca hızlanan kan dolaşımı koyu göz altlarının aydırmasına yardımcı oluyor.

ÜRÜN EMİLİMLERİ DAHA KOLAY OLUYOR

Cilt bakım ürünlerinizden daha fazla faydalanmak istiyorsanız masajla uygulama yapabilirsiniz. Yukarı doğru  hareket ile süreceğiniz krem ve serumların emilimi ve etkinliği artıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal