Çiğ sarımsak yutmak neye iyi gelir? Her derde deva sarımsağın bilinmeyen sarımsağın faydaları!

Kökeni Asya kıtası olan sarımsak yüzyıllardır her bölgede ve her ülkede doğal ilaç şeklinde tüketilir. İçeriğinde yer alan vitaminler ile çok sayıda hastalığa iyi geldiği söylenen sarımsağın, her derde deva olduğu sürekli konuşulur. Çiğ olarak ta tüketilen sarımsağın bilinmeyen faydalarına gelin hep birlikte bir göz atalım..

08.06.2022-13:14 - (Son Güncelleme: 08.06.2022-16:58) Çiğ sarımsak yutmak neye iyi gelir? Her derde deva sarımsağın bilinmeyen sarımsağın faydaları!

Latince adı 'Allium Sativum' olan, ana vatanı da Hindistan, Çin ve Orta Asya olarak bilinen sarımsak, yüzyıllar boyunca her ülkede doğal ilaç olarak tüketilir. İçeriğinde bulunan A, B, C vitaminlerinin yanı sıra selenyum ve çinko mineralleri de içeren, özel bir besin olarak tanımlanan sarımsağın çiğ olarak yutulmasının da insan sağlığına oldukça fazla fayda sağladığı söylenir.

Sarımsak ile yapılan doğal ilaçlar haricinde sarımsağı çiğ olarak ta tüketmek kendisine şifalandırıcı bir özellik sağlar. Peki sarımsağı çiğ yutmak nelere iyi gelir. İşte, sarımsağın bilinen ve bilinmeyen tüm faydaları..

sarımsağın faydaları

Çiğ sarımsak yutmak neye iyi gelir?

Çiğ sarımsağı yutarak tüketmek genel olarak vücuda enerji verir ve aynı zamanda halsizliği de ortadan kaldırır. Sarımsak yutma saçlarda dökülmeleri azaltır ve sağlıklı, parlak saçlara kavuşmanıza yardımcı olur.

İlerleyen yaşlarda görülen kireçlenmelere de iyi geldiği söylenilen sarımsağın aynı zamanda vücutta meydana gelen iltihaplı hastalıklara karşı savaşan antibiyotik etkisi de vardır.

Çiğ sarımsak yutmak; kolesterolü düşürür, idrar sökmeye yardımcı olur ve kabızlık giderir. Bağırsaklarda oluşan kurtların atılmasına iyi gelen sarımsağın kansere karşı da koruyucu etkisinin olduğu bilinir. Doğal antibiyotik olarak tanımlanan ve enfeksiyonlara iyi geldiği söylenen sarımsağın çiğ olarak günde en fazla iki kez tüketilmesi önerilir.

sarımsağın faydaları

Her derde deva sarımsağın bilinmeyen faydaları!

* Kalp rahatsızlıkları ile yüksek tansiyonun önüne geçer.

* Kemik, cilt ve saç sağlığında oldukça faydalıdır.

* Bağışıklığı güçlendirir.

* Kanı sulandırıcı etkisi vardır ve kan şekeri seviyesini de düşürür.

* İnsülin direncini azaltır.

* Antibakteriyel, antiviral, antifungal ve antiparazitik özellikler içerir.

* Tırnak mantarı tedavisinde kullanılır.

* Soğuk algınlığına iyi gelir, gribe karşı savaş açar.

* Yaşlanmayı geciktirir ve aynı zamanda vücudu toksinlerden korur.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal