Çiftlik Bank’ın Kurucusu Tosuncuk Lakaplı Mehmet Aydın’ın Dikkat Çeken İfadesi

Tosuncuk, 64 milyon TL zarar olduğunu, şirketinin değeri 200 milyon TL civarında ifadesi ile dikkat çekti ardından zararı karşılamak için teslim olduğunu söyledi.

08.07.2021-13:46 - (Son Güncelleme: 08.07.2021-14:51) Çiftlik Bank’ın Kurucusu Tosuncuk Lakaplı Mehmet Aydın’ın Dikkat Çeken İfadesi

Yüz binlerce kişiyi dolandırarak yıllarca devam eden firarından sonra gözaltına alınan Çiftlik Bank'ın kurucusu olan Mehmet Aydın 4 günlük gözaltı süresi boyunca emniyette ifade verdi. Tosuncuk'un çok merak edilen ifadesi 85 sayfa sayfadan oluşuyor. Aydın ilk ifadesinde, "mağdurların parasını ödemek istiyorum" dedi. Tosuncuk, 64 milyon TL zarar olduğunu, şirketinin değeri 200 milyon TL civarında ifadesi ile dikkat çekti ardından zararı karşılamak için teslim olduğunu söyledi.

Kurduğu kolay yoldan para kazanma projesinde çok sayıda insanın parası ile yurt dışına kaçan ve yıllar boyunca devam eden firarından sonra gözaltına alınan Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın 4 günlük boyunca emniyette gözaltında kaldı, 19 saat süren ifade işlemi sona erdikten sonra adliyeye sevk edildi.

64 MİYON TL BORCU OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Emniyette Aydın'a 60 sayfadan oluşan sorular soruldu. Mehmet Aydın'ın ilk ifadesinin ayrıntıları da ortaya çıktı. Aydın, şirket değerinin 200 milyon TL, borcun ise 64 milyon TL olduğunu söyledi, zararı karşılamak istediğinin altını çizdi.

TOSUNCUK'UN 85 SAYFALIK İFADESİNDE 'PARA' AYRINTISI

Mehmet Aydın, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde bulunan Mali Suçlarla Şube Müdürlüğü'ndeki detayları merak edilen ifadesi 85 sayfadan oluşuyor.

Tosuncuk Mehmet Aydın'ın yurt dışından gelirken yanında para getirip getirmediği henüz belirlenemese bile dolandırdığı binlerce mağdur kişi olan Çiftlik Bank dosyası içerisinde mağdur kişilerşn parasını ödemek istediğini söylediği aktarıldı. Aydın emniyette verdiği sorgusunda bu düşüncesini, "mağdurların parasını ödemek istiyorum" diye dile getirdi. 

İŞTE TOSUNCUK'UN İLK İFADESİ

Tosuncuk'un ilk ifadesinin ayrıntıları meydana çıktı. Mehmet Aydın, borçları nasıl ödeyeceğini de ifadesinde açıkladı.

ÇİFTLİK BANK PROJESİNİ İLK BAŞTA OYUN OLARAK TASARLAMIŞ

Mehmet Aydın'ın emniyette verdiği ifadesinde, Çiftlik Bank projesini ilk olarak bir internet oyunu şeklinde tasarladığını, oyuna yüksek katılım olunca şirket kurmaya karar verdiğini, sistemi Kıbrıs'ta kurduğu şirket üzerinden yönetmeye başladığını söylediği dikkat çekti.

''HİÇBİR ZAMAN KESİN KAZANÇ VAADİNDE BULUNMADIM''

Zaman içerisinde şarküteri ve çiftlikler açtığını, bazı kişilerin para istemesi üzerine eşi ile yurtdışına çıktığını ve geri gelmediğini, yurtdışında bulunduğu süreçte de çeşitli ülkelerde firmalar açtığını anlattı. Türkiye'deki Çiftlik Bank işlerinin ise çalışanları tarafından yürütüldüğünü ifade eden Aydın'ın,

Çiftlik Bank sisteminde hiçbir zaman kimseye kesin kazanç vaadinde bulunulmadığını belirttiği öğrenildi.

''YALNIZCA ANA PARA İADESİ GARANTİSİ VERDİM''

Çiftlik Bank projesine katılım sağlayan kişilere yalnızca sistem herhangi bir şekilde kapanırsa sadece an para iadesi garantisi verildiğini, oyuna üye olan kişilerin reel çiftliklerde payının bulunmadığı, binlerce üyenin de oyunda kazandığı paraları nakit olarak teslim aldığını ifadesinde yer veren Aydın, Çiflik Bank'ın mucidi ve kurucusu olduğunu söyledi.

Bu sistemi asla dolandırıcılık amacı ile kurmadığına dikkat çeken Mehmet Aydın, her zaman iyiniyetli davrandığını, şirketin kapandığı en son zamana kadar anapara iadesi yapmasının da iyi niyetli olduğunu gösterdiği sözleri ile konuşmasına devam etti.

BEN DE MAĞDURUM SAVUNMASI

Sistemde görev alan kişilerin kötü niyetli davrandıklarını kendilerine haksız çıkar temin ederek kedisini de zarara uğrattıkları şeklinde şaşırtıcı bir ifade veren Aydın, tüm malvarlığının bu sistemden zarar gören kişilerin mağduriyetinin giderilmesi için kullanılmasını istediğini söylediği aktarıldı.

ZARARI KARŞILAYACAĞIM

Basından soruşturmayı takip ederken Çiftlik Bank mağdurlarının 64.000.000 TL zarara uğradığının haber yapılması üzerine ülkemizde kurulu Çiftlik Bank organizasyonundaki şirketlerin malvarlıklarının 200.000.000 TL civarında olmasından ve yaşanılan bu mağduriyeti karşılayacağından dolayı teslim olmaya karar verdiğini, Brezilya Sao Paolo'da bulunan Ülkemiz Büyükelçiliğine giderek teslim olduğunu beyan etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal