'Tosuncuk' Yine Kandırdı! Meğer Brezilya'dan Sınır Dışı Edilmiş

Çiftlik Bank planıyla binlerce insanı kandıran "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın, birkaç gün önce Brezilya'da teslim olacağını duyurmuş, cumartesi günü de İstanbul'a getirilmişti.

05.07.2021-13:19 - (Son Güncelleme: 05.07.2021-14:24) 'Tosuncuk' Yine Kandırdı! Meğer Brezilya'dan Sınır Dışı Edilmiş

Aydın'ın aslında teslim olmadığı, Brezilya'da hakkında 'sınır dışı edilme kararı' olduğu için teslim olmaya mecbur kaldığı iddialar arasında yer aldı.

"Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın Cumartesi akşamı Türk Hava Yolları uçağı ile Brezilya'dan Türkiye'ye getirildi. Aydın’a yapılan ilk sorgu İstanbul Havalimanı'nda bulunan nöbetçi savcılıkta gerçekleşti.

EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 4 gün gözaltı zamanı verilen Aydın, buradaki işlemlerden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğüne sevk edildi. Aydın'ın sorgusu için özel bir ekip oluşturuldu. Sağlık kontrolü yapılan Aydın'ın emniyetteki işlemleri devam ediyor.

MEĞER BREZİLYA'DAN SINIR DIŞI EDİLMİŞ

Milliyet'in duyurduğu habere göre, 2 senelik bir süre içerisinde binlerce insanı 500 milyon liranın üzerinde dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın, Brezilya'da hakkında verilen 'sınır dışı kararı' üzerine teslim olmak zorunda kaldığı aktarıldı.  Aydın'ın pişmanlık yasası ve benzeri birtakım hafifletici nedenlerden faydalanmak üzere teslim olduğu algısını yapmaya çalıştığı anlaşıldı.

YANINDA GETİRDİĞİ BELGELERİ EMNİYETE VERDİ

Sao Paulo Başkonsolosluğu'na geçen hafta kendi isteği ile giderek teslim olan Mehmet Aydın'ın yanındaki bir bellek içerisinde sakladığı belgelerin bir nüshasını da konsolosluk yetkilileriyle paylaştığı bilgisine ulaşıldı.

SAVUNMA HAZIRLIYOR

Sao Paulo Konsolosluğu'na verdiği savunma belgelerinin bir nüshasını da mali şube polisine sunan Aydın'ın, profesyonel hukukçular tarafından hazırlanmış belgeler ile birileri tarafından yönlendirilerek savunma hazırlandığı üzerinde duruluyor. Mehmet Aydın'a sormak için sorular hazırlayan polisin ise bir yandan da Aydın'ı yönlendiren şahıs ve merkezleri deşifre etmek için çalıştığı öğrenildi.

HÂLÂ 100 MİLYONU VAR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünde polisle yaptığı ilk mülakatta kendisine sorulan "Bu kadar süre kaçıp neden sonra teslim oldun?" sorusuna "Ailemle sorun yaşıyordum ve param bitmişti" diye cevap verdiği öğrenilen Aydın'ın, 3 buçuk yıl önce eşi Sıla Aydın'dan boşandığı ve yurt dışı hesaplarında hâlâ 100 milyon liraya yakın parasının bulunduğu ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal