Çiftlik Bank Yazılımcısı Tüm Gerçekleri Anlattı

Binlerce kişin milyonlarca parasını dolandıran Çiftlik Bank kurucu Aydın'ın yazılımcısı her şeyi itiraf etti. Yurt dışına paraların nasıl çıkarıldığını ve başka ülkeleri nasıl dolandıracaklarını itiraf etti.

29.04.2018-09:54 - (Son Güncelleme: 29.04.2018-10:04) Çiftlik Bank Yazılımcısı Tüm Gerçekleri Anlattı

Çiftlik Bank'ın CEO'su Mehmet Aydın ile 25 Aralık 2016 tarihinde irtibata geçen Yurdakul'un yazılım bilgisi Aydın'ı hayran bıraktı ve ona iş teklif etti. Bu irtibat, Çiftlik Bank'ın uygulamaya geçmesinden yalnızca birkaç ay sonra oldu. Zanlı Yurdakul, 1 Ocak 2017'de Çiftlik Bank'ta yazılım geliştirme uzmanı olarak 2 bin 500 TL aylık maaş ile işe başladı. Çiftlik Bank'taki bazı yazılımsal açıkları kapatarak yazılımı geliştirdi. Maaşı kısa süre içerisinde 15 bin TL'ye çıktı. Çiftlik Bank'ın başka bir yazılım uzmanının 2 milyon TL'yi kendi hesabına aktardığını ortaya çıkardı. Bu yazılımcı, CEO Aydın tarafından işten çıkarıldı. Şüpheli Yurdakul, bir zaman sonra Çiftlik Bank'ta işten ayrılıp kendi yazılım şirketini kurdu. Fakat dolandırıcı Aydın, taşeron olarak Çiftlik Bank'ın yazılım işini yürütmesi teklifinde bulundu. Yurdakul’da bu teklifi kabul etti.

PARALARIN YURT DIŞINA ÇIKARILIŞI

Yurdakul, Aydın'ın dolandırarak kazandığı paraları ne şekilde ülke dışına çıkardığı hususunda ise polise şunları söyledi: "Kuzey Kıbrıs'ta bulunan şirketinin üzerinden yapmış olabilir. Paralar Kuzey Kıbrıs ve daha sonra başka ülkelere gönderilmiş olabilir."

"ÇİFTLİK BANK SİSTEMİNİ ARJANTİN'DE DE KURACAKTI"

Bitcoin sistemini Arjantin'de de kurmak istediklerini belirten Yurdakul, 2017 senesinin Temmuz ayında CEO Aydın ile Arjantin'e gittikleri bilgisini de kaydetti. Yurdakul, neden başarılı olamadıklarını ise şu şekilde anlattı: "Şirket kurup vatandaşlık almayı düşündük. Sistemi buraya uyumlu yapacaktık. 5 ay çalıştık ama bürokratik engeller sebebiyle başarılı olamadık. Arjantin'i bırakarak Uruguay'a geçtik."

"BAKANLIK AÇIKLAMASINDAN SONRA SÖZLEŞMEMİ FESHETTİM"

Emniyetteki ifadesine göre Yurdakul, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Çiftlik Bank ile ilgili yaptığı açıklamanın sonrasında Şubat 2018 tarihinde tek taraflı olarak sözleşmesini feshetti. Çiftlik Bank ve Mehmet Aydın'dan 400 bin TL'lik alacağını tahsil etmek için 2018 Mart ayında Brezilya'ya giderek CEO Mehmet Aydın ile 2 gün görüştü. Alacaklarını tahsil için Mehmet Aydın'la protokol imzaladı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal