CIA: Suudi Arabistan İle Olan İlişkimizi Kaybetmek İstemiyoruz

CIA Direktörü Gina Haspel, Çarşamba günü Temsilciler Meclisi'ndeki milletvekillerine, CIA’nın Washington Post köşe yazarı Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin soruşturması hakkındaki bulguları hakkında brifing verdi.

13.12.2018-10:19 - (Son Güncelleme: 13.12.2018-10:15) CIA: Suudi Arabistan İle Olan İlişkimizi Kaybetmek İstemiyoruz

CIA Direktörü Gina Haspel, Çarşamba günü Temsilciler Meclisi'ndeki milletvekillerine, CIA’nın Washington Post köşe yazarı Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin soruşturması hakkındaki bulguları hakkında brifing verdi. Temsilci Eliot Engel gazetecilere verdiği demeçte, "Suudi Arabistan ile ilişkimizin değerlendirmesine ihtiyacımız var." dedi. Özellikle Suudi Taç Prensi Muhammed bin Salman’ı cinayetten sorumlu tutulduğunu söyleyen Engel "Durum şu anda çok iyi görünmüyor, ama göreceğiz". dedi. "Suudi Arabistan ile olan ilişkimiz kesinlikle çok önemli bir ilişki. Bunu kaybetmek istemiyoruz. Ama dava kapandığında her zamanki gibi iş hakkında konuşabileceğimizi düşünmüyorum.” dedi.

Suudi Arabistan, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi konsolosluğuna girdikten sonra kaybolan Kaşıkçı ile ilgili tüm suçlamaları reddetti. Çelişkili açıklamalardan sonra gazetecinin konsolosluk binasında öldürüldüğünü kabul etti. Bu açıklama, Kaşıkçı’nın Bin Salman'ın emriyle öldürülmüş olabileceği fikrini tartışan Capitol Hill'deki iki partili bir milletvekili grubunun da dahil olduğu geniş kapsamlı bir incelemeye başlattı.

Ancak ABD Başkanı Donald Trump ve ülkenin üst düzey yetkilileri, Suudi Arabistan'ın Kaşıkçı cinayetinde doğrudan bir rolü olduğunu reddetmeye devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, ABD istihbaratının bin Salman ve Kaşıkçı’nın öldürülmesi arasında "doğrudan" bir bağlantı bulunmadığını söyledi. Fox News ile yapılan bir röportajda Pompeo, "Henüz doğrudan bulunan bir kanıt mevcut değil." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal