CHP'li eski vekilden MİT tırları itirafı! Kılıçdaroğlu köşeye sıkışacak!

CHP eski Genel Sekreteri ve Eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, CHP'ye ve MİT tırlarının durdurulması hakkında sert açıklamalarda bulundu.

06.06.2022-10:59 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-10:59)

Mehmet Sevigen, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öncülüğünde 2017 yılında düzenlenen Adalet Yürüyüşü hakkında konuştu. Sevigen, “O yürüyüş Enis Berberoğlu için değildi” ifadelerini kullandı. MİT tırları hakkında da açıklamalarda bulunan Sevigen, “(Adana’daki MİT tırları belgelerini) Enis Berberoğlu’na kim verdi? Kemal Bey götürdü o belgeyi verdi… Kemal Bey, o yürüyüşü Enis Berberoğlu hapishanede konuşmasın diye yaptı. Bülent Tezcan’a vermişti… Bülent Tezcan da götürmüş (Enis Berberoğlu’na) vermiş. Bunu bilmeyen yok ki… Ama nereden, nasıl aldınız… Bir insan kendi ülkesini şikayet eder mi?...” ifadelerini kullandı.

"12 yıldır olmadı, olmuyor"

Sevigen devam eden açıklamalarında CHP'nin iktidar potansiyelinin olduğuna ancak Kılıçdaroğlu ile bu işin yürümediğini dile getirerek, “Ancak Kemal Bey’le olmuyor. 12 yıldır olmadı, olmuyor… Bu partinin Kemal Bey’den kurtulması lazım” ifadelerini kullandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal