CHP'den Adana'da heykel açılışı: Adını dünyaya tanıtmak istiyorlar

Hitit kraliçeleri arasında en bilinen ve tanınan Puduhepa’nın heykeli, doğduğu Çukurova’da açıldı.

03.06.2022-15:13 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-18:02) CHP'den Adana'da heykel açılışı: Adını dünyaya tanıtmak istiyorlar

Heykel için harcanan bütçelerde oldukça eli açık bir şekilde davranan CHP'li belediyeler, bu faaliyetlerinden vezgeçmek bilmiyor.

Bugün ise Adana’nın CHP'li Çukurova Belediyesi, heykel açılışı gerçekleştirdi.

CHP'li belediye, M.Ö. 13’üncü yüzyılda şimdiki Çukurova bölgesinde doğmuş ve yaşamış Hitit İmparatorluğu’nun bir kraliçesi olan Puduhepa’nın heykelini yaptırdı. O heykel, aynı adı taşıyan parkın içerisinde açıldı.

‘Kadının siyasi temsili’

Heykel açılışında Çukurova Kent Konseyi Başkanı Aysel Ateş, dünyada savaşların devam ettiğini, kadına gerekli değerin gösterilmediğini söyledi ve Hitit Kraliçesi Puduhepa’nın 3 bin 300 yıl öncesinden kadının siyasi temsilinin simgesi olduğunu vurguladı.

Adını dünyaya tanıtmak istiyorlar

Çukurova olarak bu tarihsel şahsiyete sahip çıkılması gerektiğini dile getiren Ateş, Puduhepa’nın adını tüm dünyaya tanıtmak istediklerini dile getirdi.

3 yıl önce Çukurova Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Huzurevleri Mahallesi’nde Puduhepa Sokağı’nın açılışının yapıldığını hatırlatan Aysel Ateş, şimdi de park ve heykel açılışı yapılarak hedefledikleri tanıtıma yönelik önemli bir adım atıldığını söyledi.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal