CHP'li Tanju Özcan'ın çok konuşulacak sözlerinin ardından bir ilk! Belediye meclis üyesi belediye başkanından korunacak

Bolu Belediyesi meclis üyesi Hacer Çınar, kendisine yönelik ahlaksız sözler sarf eden belediye başkanı Tanju Özcan'a karşı koruma kararı talep etti. İşte haberin detayları...

02.06.2022-12:29 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-13:38)

Belediye Meclisinde yapılmış olan oylamada oylama için el kaldıran AK Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar'a ilişkin, "Hanımefendi bana niye el sallıyorsunuz ben evli barklı adamım" sözleriyle tepki toplayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan attığı tweetle "ben iffetimi korudum " demesi üzerine bardağı taşıran son damla oldu. 

Skandal sözlerin ardından özür beklenirken bayan üyeyi kendisine bir davranışta bulunmuş gibi göstermeye çalışan Tanju Özcan bir kez daha ulusal gündemde yerini aldı. 

Belediye önünde yapılmış olan protestoların şokunu yaşayan Özcan'a bir şokta Bolu 1. Aile Mahkemesinden geldi. Hakkında Cinsel Taciz suçundan şikayette bulunulan Özcan Hakkında ayrıca Tedbir Kararı da istendi. 


Uzaklaştırma kararı verildi 

Konuyu hızlı bir şekilde ele alan mahkeme 01 Haziran 2022 tarihinde yapılan müracaat üzerine, Hacer Çınar lehine koruma kararı verdi. 

Tanju Özcan, daha önceki meclis toplantılarında ise, "Gazoza ilaç, şebeke suyuna şap atma, Şahin K.ve tüp bebek için yardım talebinde bulunan başka bir kadına yaptığı cinsel imâlı espri gibi hususları da değerlendirerek eylemin devam etme ihtimaline karşın Tedbir Kararı’’ verdi. 

Mahkeme, kararın Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kolluk Birimleri tarafından yerine getirilmesi adına ayrıca yazı yazdı. Bu durumda 6284 Sayılı Kadına Karşı Şiddet Yasası kapsamında Türkiye'de ilk defa bir Belediye Meclis üyesinin Belediye Başkanından korunmasına karar verilmiş oldu.

Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal