CHP'li Eski Bakandan HDP İttifakı İtirafı

Eski devlet bakanı CHP'li Mehmet Sevigen verdiği bir röportajda birçok soruya cevap verdi. CHP’li eski bakanın verdiği cevaplar ise şaşırttı.

16.08.2021-10:58 - (Son Güncelleme: 16.08.2021-11:14) CHP'li Eski Bakandan HDP İttifakı İtirafı

CHP’li Mehmet Sevigen Kılıçdaroğlu ve Livaneli'yi taş yağmuruna tuttu. CHP’li Mehmet Sevigen, Deniz Baykal’ı eleştiren Zülfü Livaneli’yi ‘yasakları savunup kendini demokrat olarak lanse etmekle’ suçladı. CHP ve muhalefetin yangınlar döneminde ayrıştırıcı dil kullanmasını da eleştiren Sevigen, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Livaneli’yi salon solcusu olarak tanımladı. 

Libya konusunda hükümetin izlediği politikaya destek verdiği için kendisini CHP'den ihraç etmek istediklerini ama bunun Ankara'dan döndüğünü ifade eden Sevigen, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını düşündüğünü de söyledi. 

‘HALK VE EKİPLER ARASINDA BÜYÜK BİR DAYANIŞMA VAR’ 

Eski devlet bakanı CHP'li Mehmet Sevigen, yangın bölgesine gittiğini, oradaki izlenimleri belirtti. Yangın bölgesinde büyük bir dayanışma gördüğünü, halkın itfaiyelerle, orman çalışanlarıyla el ele verip yaralarını sardıklarını belirten Sevigen şunları söyledi; “Çok büyük bir dayanışma gördüm. Halkımız itfaiyelerle, orman çalışanlarıyla el ele verip yaraları sarıyor. İşte biz böyle güzel bir ülkeyiz. Siyasette yangın felaketinden bile gerilim yaratmak isteyenlere inat herkes el ele verip bu felaketin izlerini silmeye çalışıyor. Muhalefet bu süreçte ne yazık ki gerilim politikası izledi. Ülke yangın yerine dönmüş ama hâlâ ayrıştırıcı bir dil kullanıyor. Muhalefet yanlış yaptı. Bari bu süreçte kavga etmeyi bırakması gerekiyordu. CHP'nin geleneğinde olağanüstü durumlarda iktidarla kavga edilmez. İsmet İnönü muhalefetteyken, başbakan yurt dışına çıktığında eleştiri yapmazdı, Türkiye'yi yurt dışında temsil ediyor diye. Bakın şimdi muhalefet liderlerine; Cumhurbaşkanı ne zaman yurt dışı gezisine gitse en ağır eleştiriler yöneltiliyor. Zaten Kılıçdaroğlu ve ekibi, CHP'nin tüm kırmızı çizgilerini ortadan kaldırdı. Eleştirebilirsin ama yurt dışında ülkemizi temsil ederken değil. Şimdi böyle dedim diye yine parti içinde eleştiri yağmuruna tutulacağım. Ama hakkını da teslim etmek gerekiyor. Ben Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ayrı siyasi görüşe sahip olsam da ülkeye katkısını göz ardı edemeyiz. Erdoğan'ı il başkanlığı döneminden beri tanıyorum. O il başkanıyken ben de DSP'nin il başkanıydım.” 

‘HDP, İYİ PARTİ OLMASA KAZANAMAZDI’

Zülfü Livaneli’nin, Deniz Baykal’ı eleştirmesinde, Livaneli’nin ayıp ettiğini belirten Sevigen, “ Zülfü Bey ayıp etti Deniz Baykal'a! Bizim evde yapılan görüşmeyi bile farklı anlatıyor. Baykal o dönem çok doğru bir karar verdi. Erdoğan zaten AK Parti'nin lideriydi, genel başkanıydı. Halka rağmen siyasi yasağı devam ettirilemezdi. Biz yasayı değiştirdik diye Livaneli bize düşman oldu. Yasakları savunanlar kendini demokrat diye lanse ediyor. Böyle bir çelişki olabilir mi? Livaneli'yi CHP'ye alan Baykal'dır. Livaneli'yi vekil yaptık ama bizden ayrıldı sonra da bize karşı genel başkan adayı oldu. Siyasette vefa çok önemlidir” ifadelerinde bulundu. 

Mehmet Sevingen, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerini kazanan CHP’ye, tek başına kazanmadığını, ittifakla kazandığını söyledi. HDP, İYİ Parti olmasa kazanamazdı diyen Sevingen açıklamalarında şunlara yer verdi; "CHP ittifakla alındı. Tek başına alınmadı. HDP, İYİ Parti olmazsa kazanılamazdı. İstanbul'da kaybettikleri ilçe belediyelerini de görmek lazım. Bu başarı sadece CHP'nin değil, HDP'nin, İYİ Parti'nin ve DP'nin başarısıdır. 'CHP kapatılmalı vakıf olmalı' diyen, Atatürk'e Atatürk diyemeyen birini hem İstanbul il başkanı yapıyorsun, hem de başarılıymış gibi gösteriyorsun. Ben yönetimde olsam Kaftancıoğlu'nun da, Bekaroğlu'nun da, İslamoğlu'nun da CHP'nin kapısından girmesine müsaade etmezdim."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal