CHP yerel seçime 3 gün kala karıştı: Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu taraftarları birbirine girdi

Genel seçimlerde yaşadığı mağlubiyetten sonra tansiyonun bir türlü düşmediği CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu taraftarları arasında gerilim bir kez daha yükseldi.

28.03.2024-09:33 - (Son Güncelleme: 28.03.2024-16:55)

Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz Mayıs ayında yaptığı ‘değişim’ çağrısına tepki olarak CHP’nin İstanbul’daki aday tanıtım toplantısına katılmayan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen vekiller, yerel seçim çalışmalarında yer almayarak partideki karışıklığı gözler önüne sermişti.

Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu taraftarları birbirine girdi

Haber7’nin yer verdiğine göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde İmamoğlu kanadı ile Kılıçdaroğlu destekçileri arasındaki gerginlik, son günlerde yeniden tırmanıyor. Önceki gün, bu sürtüşme bir kez daha doruğa çıktı. Sosyal medya hesabı üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Kadıköy eski Belediye Başkanı Selami Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için çağrıda bulunarak, "Kırgın olabilirsiniz ama İmamoğlu'nun seçilmesi için gayret sarf etmelisiniz" ifadelerini kullandı. 

Ayrıca, eski genel başkanın ofis açmasını da eleştiren Öztürk, "Kemal Kılıçdaroğlu Gönüllüleri" adlı oluşumun partiye karşı sert eleştirilerde bulunduğunu belirtti.

CHP yerel seçime 3 gün kala karıştı: Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu taraftarları birbirine girdi

İmamoğlu’na sert sözler

Öztürk'ün sözlerine karşılık olarak, Kadıköy Belediyesi eski meclis üyelerinden ve CHP'li Hüseyin Sağ'dan yanıt geldi. Sağ, sert bir üslupla İmamoğlu'nu eleştirerek, "Kemal Bey neden böyle bir şey yapmak istesin ki? Sizlerin çok sevdiği İmamoğlu, seçimden bir gün sonra, önceden hazırlanmış bir video da açıkça ne dedi? 'Bu genel başkanla seçime gidersek kaybederiz' dedi. Değişimin nasıl gerçekleştiğini herkes biliyor. Artık 'duygusal' ilişkiler basına yansıdı" şeklinde düşüncesini ifade etti.

Kılıçdaroğlu fanatikleri ortalığı karıştırdı

Sosyal medyadaki tartışmanın ardından, İstanbul'da yeni bir kriz patlak verdi. Gece saatlerinde şehrin dört bir yanına asılan pankartlar, parti içinde karışıklığa yol açtı.

Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafının yer aldığı ve "Kılıçdaroğlu Gönüllüleri" imzasıyla asılan pankartlarda, "Seni sırtından hançerleyenlere oy yok" ifadesi dikkat çekti. Bu meydan okuyucu hamle, İmamoğlu'na yönelik bir meydan okuma olarak yorumlandı ve sosyal medyada da geniş yankı buldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal