Yerel seçime 3 gün kaldı: İlk önce büyükşehir sonuçları açıklanacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 3 gün sonra yapılacak yerel seçimlerin tüm hazırlıklarını tamamladı. Türkiye genelinde ilk olarak büyükşehir belediye başkanları belli olacak. İşte detaylar…

28.03.2024-09:21 - (Son Güncelleme: 28.03.2024-16:54)

Milyonlarca vatandaşın sandık başında olacağı 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde hazırlıklarda artık son kontroller yapılıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim konusunda herhangi bir sorun yaşanmaması konusunda hazırlıkları tekrar tekrar kontrol etti ve gerekli önlemleri aldı.

YSK hazırlıkları bitirmek üzere

Haber7’nin haberine göre; YSK’nın seçim için yaptığı hazırlıklar şöyle: 

Tüm siyasi partilerin katılımıyla, seçim sisteminin işleyişini test etmek amacıyla tatbikatlar gerçekleştirildi. Telefon, enerji ve internet hatları titizlikle incelendi ve güvenliği sağlandı. Siber saldırılara karşı alınan önlemlerle Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sistemi korundu. Oyların sayımı ve sisteme aktarımı süreçlerinde herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirler alındı ve gereken önlemler alındı.

Deprem bölgesinde ise vatandaşların oy kullanabilmesi adına çeşitli noktalarda konteynerlere sandık kurulacak.

Yerel seçime 3 gün kaldı: İlk önce büyükşehir sonuçları açıklanacak

İlk önce büyükşehir sonuçları açıklanacak

Vatandaşlar, büyükşehirlerdeki seçimlerde "büyükşehir belediye başkanı", "ilçe belediye başkanı", "belediye meclis üyeliği" ile "muhtarlık ve ihtiyar heyeti" için oy kullanacaklar. Farklı renklerdeki oy pusulaları tek zarfa konulacak. 

Oylar sayılmaya başlandığında ise ilk olarak büyükşehir belediye başkanlığı için kullanılan oylar sayılacak. Bu şekilde, Türkiye, önce büyükşehir belediye başkanlarının kim olduğunu öğrenmiş olacak. Ardından, büyükşehirlerde ilçe belediye başkanı, belediye meclisi ve muhtarlık oyları sayılacak. Diğer 51 ilde ise sırasıyla belediye başkanı, belediye meclisi, il genel meclisi ve muhtarlık oy pusulaları sayılacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal