Solunum rahatsızlıkları yaşayanlar dikkat: Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı! O saatlerde dışarı çıkmayın

Meteoroloji, İstanbul’da yaşayan vatandaşlar için önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda, özellikle solunum rahatsızlıkları yaşayan vatandaşların maskelerini hazırda tutarak dışarı çıkmaları gerektiği bildirildi.

28.03.2024-09:11 - (Son Güncelleme: 28.03.2024-16:54)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’a Afrika üzerinden gelecek olan bir toz taşınımı hakkında uyarılarda bulundu. Meteoroloji’nin yaptığı uyarılara göre çöl tozu, solunum sıkıntısı olan vatandaşlar başta olmak üzere milyonlarca vatandaşı etkileyebilir. 

Hava nasıl olacak?

Güne başlarken termometreler, en düşük sıcaklığın 10 derece olduğunu gösteriyor. Ancak gün ilerledikçe hava sıcaklığının 24 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Hava durumu uzmanları, mevsim normalleri çerçevesinde seyredecek olan sıcaklık değerlerinin, gün boyunca hafif serin bir atmosfer oluşturacağını belirtiyorlar.

Solunum rahatsızlıkları yaşayanlar dikkat: Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı! O saatlerde dışarı çıkmayın

Yarın için İstanbul'da çöl tozlarının etkili olacağı öngörülüyor. Bu durum, özellikle kronik hastalığı olanlar ve yaşlılar için dikkate alınması gereken bir durum olarak ön plana çıkıyor. Uzmanlar, çöl tozlarının etkisi altında dışarı çıkacak olanlara maske kullanımını önerirken, araçların yıkanmaması ve pencerelerin silinmemesi konusunda da uyarılarda bulunuyorlar.

Deniz yolculuğu yapanların da hava durumuna bakarak yolculuk etmesi ve gereken önlemleri alması belirtiliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal