CHP İstanbul ilçe adayları tanıtımında gerilim: İmamoğlu karşıtı sloganlar atıldı

CHP’nin İstanbul ilçe belediye başkan adayları bugün yapılan tanıtım toplantısında açıklanıyor. Toplantı salonunda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu aleyhine sloganlar atılması dikkat çekiyor.

13.02.2024-12:28 - (Son Güncelleme: 13.02.2024-17:23)

Yerel seçimler öncesinde İstanbul’da yarışacak olan ilçe belediye başkan adaylarını tanıtan CHP’de Genel Başkan Özgür Özel, tanıtım toplantısında yer almadı. Onun yerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kürsüde bir konuşma gerçekleştirdi. 

İmamoğlu karşıtı sloganlar atıldı

Haber7’nin yer verdiği habere göre; Kürsüde konuşan CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Sarıyer'de mevcut belediye başkanı Şükrü Genç destekçileri arasında yaşanan gerginlik dikkat çekti.

İmamoğlu, konuşmasında, "Sevgili arkadaşlar, orada attığınız sloganlarla Şükrü Başkan’a ayıp ediyorsunuz. Lütfen oturun, beni dinleyin, ondan sonra orada tabelalarınızı kaldırabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

CHP'nin önde gelen isimlerinden İmamoğlu, kürsüde CHP'deki kariyer serüvenini detaylı bir şekilde anlattı. İlçe belediye adaylığı döneminden itibaren geçmişine dair bilgileri paylaşan İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemini detaylarıyla anlatarak ilçe adaylarından ziyade kendi ismini öne çıkardı.

İmamoğlu'nun konuşması 40 dakika sürerken, yaşanan gerginlik ise toplantının ana gündemlerinden biri haline geldi.

İstanbul’da daha büyük meselemiz var

İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Kızanlar olacak, üzülenler olacak, herkes bir şekilde bir zaman diliminde bu partide belediye başkan adayı olarak atandı.

Haksızlık, hukuksuzluk vesaire diye tartışmalar yapılabilir. Sizi burada temin ediyorum. Ben hepinizin huzurunda il başkanına teşekkür ediyorum.

Üç gün sonra yaralar sarılır, gönüller hoş edilir, insanlar birbirini arar, kırılan gönüller tamir edilir ve yola çıkılır. İstanbul’da daha büyük meselemiz var.

İstanbul seçimleri a kişisi, b kişisi seçimi değil.

Ekrem İmamoğlu

2019’dan bu yana İstanbul’da hayata geçirdiğimiz icraatçı ve halkçı belediyeciliği hep birlikte üst seviyeye taşıyacağız. Bakın göreceksiniz. birlikten doğan kuvvetle İstanbul adına çok daha büyük işler başaracağız.

31 Mart’tan sonra İstanbul’un dört bir yanındaki ilçelerde halkçı belediyecilikle tanışacak ve birlikten doğan kuvvetle birçok ilçede çok daha güzel, çok daha değerli işleri hep birlikte yapacağız.

İstanbullular daha fazla kent lokantası, daha fazla kütüphane, daha fazla spor tesisi istiyor. Bütün bunları da ancak bizim başarabileceğimizi biliyor.

Kentsel dönüşümde ortaya koyduğumuz ucuz ve güvenli model yaygınlaşsın istiyorlar. İstanbullular o eski israf ve ihanet devrine asla geri dönülsün istemiyorlar.

İstanbul herkesin şehri

Bu şehir herkesin şehri. Bu şehir Kürtlerin şehri. Bu şehir Alevilerin şehri. Bu şehir Boşnakların şehri. Bu şehir Ermenilerin şehri. Bu şehir Süryanilerin şehri...

Tek tek tanıtılacak olan adaylarımıza başarılar diliyoruz. 39 ilçemizde aday olan liyakatli kadrolarımız aynen bizim yaptığımız gibi güçlü bir halkçı belediyeciliğin temsilcisi olacaklar.

Hep birlikte 16 milyonun iktidarına yürüyoruz.''

Özgür Özel yer almadı

İmamoğlu'nun konuşmasının ardından, CHP'nin ilçe belediye başkan adayları kürsüye davet edildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İl Başkanı Özgür Çelik, CHP'li adayları sahnede karşıladı. Salonda, CHP lideri Özgür Özel'in sadece büyük ebatlı bir fotoğrafı yer alıyordu.

CHP’nin İstanbul ilçe adayları ise şu şekilde:

Adalar: Ali Ercan Akpolat

Arnavutköy: Tekin Aras

Ataşehir: Onursal Adıgüzel

Avcılar: Utku Caner Çaykara

Bağcılar: Cem Kılıç

Bahçelievler: Emine Gülizar Emecan

Bakırköy: Doç. Dr. Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu

Başakşehir: Mesut Öksüz

Bayrampaşa: Hasan Mutlu

Beşiktaş: Rıza Akpolat

Beykoz: Alaattin Köseler

Beylikdüzü: Mehmet Murat Çalık

Beyoğlu: İnan Güney

Büyükçekmece: Hasan Akgün

Çatalca: Erhan Güzel

Çekmeköy: Orhan Çerkez

Esenler: Hasan Dalkıran

Esenyurt: Ali Gökmen

Eyüpsultan: Mithat Bülent Özmen

Fatih: Mahir Polat

Gaziosmanpaşa: Hakan Bahçetepe

Güngören: Temel Akkoç

Kadıköy: Mesut Kösedağ

Kağıthane: Tonguç Çoban

Kartal: Gökhan Yüksel

Küçükçekmece: Kemal Çebi

Maltepe: Esin Köymen

Pendik: Tarık Balyalı

Sancaktepe: Alper Yeğin

Sarıyer: Mustafa Oktay Aksu

Silivri: Bora Balcıoğlu

Sultanbeyli: Ayhan Koç

Sultangazi: Ferhat Epözdemir

Şile: Özgür Kabadayı

Şişli: Resul Emrah Şahan

Tuzla: Eren Ali Bingöl

Ümraniye: Aykut Erdoğdu

Üsküdar: Sinem Dedetaş

Zeytinburnu: Onur Soytürk

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal