Batman’daki bir okulda anlamlı çalışma: Çocuklara ‘‘Oyun terapi odası" kuruldu!

İlkokul öğrencileri arasında zaman zaman akran zorbalığı, derslerde yetersizlik ve ailelerden kaynaklı sıkıntılar şeklinde sorunlar oluşabiliyor. Bu durum çocukların ruh hallerine de yansıyabiliyor. Batman’daki bir ilkokul’da "oyun terapi odası"da çözüm odaklı çalışmalara yer veriliyor. Detaylar haberimizde…

13.02.2024-12:09 - (Son Güncelleme: 13.02.2024-12:09) Batman’daki bir okulda anlamlı çalışma: Çocuklara ‘‘Oyun terapi odası" kuruldu!

AA’dan edinilen bilgilere göre, Batman'da Borsa İstanbul Belde İlkokulunda öğrencilerin yaşadığı sıkıntılar rehberlik birimi tarafından oluşturulan "oyun terapi odası"nda görüşmeler gerçekleştirip ardından sorunlar tespit edilip, çözüme kavuşturulmaya çalışılıyor. Okul idaresi ve 4 rehber öğretmen tarafından okula uyum sorunu yaşayan öğrencilerin sıkıntılarını öğrenip çözümü içinde kullanılmayan bir sınıfı "oyun terapi odası"na dönüştürdüler. Uzman öğretmenlerin öncülüğünde terapi odasına, öğrencinin iç dünyasını yansıtabilmesi amacıyla özel seçilmiş oyunlar ve oyuncaklar yerleştirildi.

Terapi odasında hangi konular ele alınıyor?

Batman'da okulda oyun terapi odası kuruldu

Tasarlanan bu ‘Oyun terapi odası’ Rehber öğretmenler terapi odasında yaptıkları görüşmeler ve oynadıkları oyunlarla çocukların; öğrenme güçlüğü, kardeş kıskançlığı, alt ıslatma, konuşma bozukluğu, anne baba kaybı, yas, travma, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu gibi sorunlarını tespit etmeye çalışıyor. Eğer tespit edilen sorunlar varsa terapiler, aile ve uzman desteğiyle çözüme kavuşması için harekete geçiliyor.

Uzman rehber öğretmenler görev başında!

Batman'da okulda oyun terapi odası kuruldu

Borsa İstanbul Belde İlkokulunda okul müdürü olan Veysi Menekşe, her okulda olduğu gibi kendi okullarında da uyum sorunu yaşan öğrencilerin olabileceğini ve bu soruna neden olan etkenlerin giderilmesi için rehber öğretmenlerle bir çalışma yürüttüklerini açıkladı. Uzman rehber öğretmenler eşliğinde gerçekleştirilen toplantılarda okulda "oyun terapi odası" kurmaya karar verdiklerini ifade eden Menekşe, "Rehber öğretmenlerimiz çocukların duygu ve düşüncelerini oyunla daha iyi ifade ettiklerini belirttiler’’ şeklinde konuştu.

‘‘Çocuklarımız rahatlıyorlar’’

Rehber öğretmenlerin oyunlar eşliğinde öğrencilerle iletişim kurduklarını söyleyen Menekşe, "Rehberlik servisimiz öğrencilerin duygu ve düşüncelerini bizimle paylaşıyorlar. Çocukların aileleriyle de görüşüyoruz. Oyun terapi odasında sorunlarını aktaran öğrenciler rahatlıyorlar ve öz güvenlerinin arttığını gözlemliyoruz’’ dedi.

Çocuklar uzmanlar tarafından izleniyor!

Batman'da okulda oyun terapi odası kuruldu

Rehber öğretmen Deniz Gezer’inde görüşlerine yer verilirken, çocukların kendilerini yetişkinler gibi sözcüklerle ifade edemediğini, onları en iyi oyun ortamında gözlemlediklerinin altını çizerek, odadaki tüm faaliyetlerin bir uzman tarafından izlendiğini belirten Gezer, "Çocuk iç dünyasını en iyi nasıl ortaya koyar? Aile ortamını bize nasıl yansıtabilir? İç dünyasını bize nasıl açabilir? Diye düşündük ve buna yönelik oyuncak ve figürler seçtik’’ ifadelerine yer verdi.

Aileler çocukların sorunlarını tespit etmede yetersiz kalabiliyor!

Çocukların ruh hallerinin ve davranışsal bozuklukların kendi iç dünyasında yaşadığı bazı sorunların aile içerisinde tespit edilemediğine söyleyen Gezer, şunları söyledi: "Anne babanın yanlış tutumları varsa, çocuk çatışma, şiddet ortamında büyümüşse anne babayla görüşmeler sağlıyor, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu varsa gerekirse uzmanlara yönlendirip, çocuğun terapi almasını sağlıyoruz."


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal